"Атака" иска таван на лихвите по кредитите

Последна промяна на 02 юни 2013 в 14:47 1784 4

Проф. Станислав Станилов, депутат от

Депутатите от "Атака" ще внесат законопроект с предложение за ограничаване на лихвите по кредитите.

Това обяви пред БНР депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов.

"Да има таван на лихвите по кредитите. Има голяма съпротива от финансовия сектор и много хора ни обвиняват в комунизъм, но това е единственият начин да влязат свежи пари в бизнеса. Нерегулираният финансов капитал доведе тази криза, която е в момента. В света се правят опити за регулация", каза Станилов.

Той обясни още, че "Атака" ще внесе проектозакон за ревизия на приватизационните сделки.

"Да се види кой не си е изпълнил приватизационния договор и да върви на съд", заяви той.

По повод протестите на НФСБ и РЗС, които искат касиране на изборите, проф. Станислав Станилов каза: "Това са патериците на ГЕРБ."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2013 в 01:09

Абе кой ги кара да взимат кредит насила?! Преценяват условията, правят си сметките - ако сметките им са направени криво, с какво точно им е виновна банката?!

Къде на митинг на Атака някога са дошли представители на "фирмите и работодателите" - това никога не е бил електорат на Сидеров, хората от "малкия и среден бизнес" не са поддръжници на Волен, дори обратното...

Базата на Атака е лумпенпролетариата, обеднялата интелигенция и крайните националисти...кви "кредити", кви "лихви", кви "пет лева"?!

02.06 2013 в 23:18

Мда, в държава, където няма държавно производство и всички пари се печелят от Народа. И всички са за Народа, но има малък проблем. Откъде идват парите. За работническата класа (тази, която прави протестите), парите идват от работодателя. За работодателя парите идват от купувача. И ако този купувач не е булгарин - хоп, в България влизат пари. Икономиката е най-важното в една държава в съвременият свят - тя е изсточника на пари (било то държавна или частна). Корупцията е там където се губят парите. И като решите проблема с корупцията ще се окаже, че другия край е скъсан и пари няма.
Фирма се започва с кредит. И българските банки и ГЕРБ ви гарантират, че ако вземете кредит, през целия период на кредита и до 5 години след края му ще съжалявате горчиво. Затова малкия и среден бизнес в България замира, безработицата се вдига и т.н. Но вие продължавате да твърдите, че грижата за фирмите и работодателите е нещо странично. Важното е да се вика "оставка" пък после къде ще си намерим работа, все едно.

02.06 2013 в 18:27

Ммм, дааа - не знам кой тласка Атака към подобен евтин популизъм, но едва ли пушенето и кредитите са първото нещо, с което тази партия трябваше да започне своите законодателни инициативи в НС, тези неща са периферни спрямо истинските проблеми на страната в момента...очаквах повече от Сидеров, предизборната им програма беше доста силна, сега обаче нещата почват да се разводняват...

02.06 2013 в 17:37

А таван на популистките простотии няма ли да има?