Арестуваният протестиращ срещу ГЕРБ: С ареста искаха да отвлекат вниманието

Вероника Шербанова 02 май 2013 в 15:09 523 12

Любомир Генчев, Снимка: БГНЕС
Любомир Генчев, Снимка: БГНЕС

Трябваше да бъда задържан, да има някакъв прецедент, за да се отвлече вниманието от посещението на Бойко Борисов и Цветан Цветанов във Варна. Това заяви арестуваният протестиращ срещу ГЕРБ Любомир Генчев, цитиран от БГНЕС.

Преди да ме арестуват полицаите бяха започнали да пишат акт на едно младо момче, което било пресякло на червено три дни преди това. Това ни предизвика да отидем и да протестираме, но аз бях малко по-дързък, обяснява Любомир. Застанах до полицаите, които си говореха, докато съставяха акта. Исках да ги смутя за това, за което си говорят или просто да чуя какво си казват. Предполагам, че имаха план да отвлекат вниманието, както и на други протести, защото чакаха Борисов и Цветанов, допълва той.

По думите на Любомир малко след това единият от полицаите му казал, да се махне от полицейската кола. Мъжът обяснил, че не се е облегнал на колата, но полицаят му наредил да отстъпи на два метра от колата. Когато Генчев не се помръднал, му поискали личната карта.

Не ми обясниха защо ме проверяват, полицаят дори не се представи, посочи Любомир.

Полицаите отвели младия мтж в районното, където му съставили два акта – за неспазване на полицейско разпореждане и за непредоставяне на документи за самоличност.

По думите на Любомир Генчев в районното са се държали грубо с него, особено по-възрастният полицай, докато по-младият бил по-плах.

„Стъпват на някаква законова основа, но я тълкуват доста радикално и я прилагат доста радикално. Нормално е безсилието да породи насилие или усилие“, заяви арестуваният мъж.

Двамата полицаи не търсеха някакъв компромисен вариант, просто имаха нужда да задържат някого, за да провокират и да отстранят протеста в друга посока, категоричен е Любомир.

Генчев беше арестуван във вторник вечерта докато протестираше пред Двореца на културата и спорта във Варна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!