Алексей Петров: Висши държавни служители са замесени в отвличането на Лара

Юлиан Христов 15 март 2013 в 13:46 6074 13

Алексей Петров
Алексей Петров

Висши държавни служители са замесени в отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо и стрелбата по Златомир Иванов-Баретата. 

Това стана ясно от думите на Алексей Петров, който беше привикан днес в ГДБОП, за да даде информация по случаите. Той отказа да бъде разпитан и поиска това да стане в присъствието на екип от прокурори. "Настоявам да се срещна и да разговарям не с тези хора, които ме поканиха тук, а с други, защото, това, което ще кажа, има връзка с тях", коментира на излизане от ГДБОП бившата барета.

Той обясни, че държи именно на екип от прокурори, защото така по-трудно се осъществява натиск и манипулация.

"По мое лично мнение по странен начин може да има едни и същи висши служители на държавата, свързани с двата случая – отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо и стрелбата по Златомир Иванов-Баретата. Но това е въпрос на доказване", обясни Петров.

Той каза, че е провел разговор с Евелин Банев, а в същото време отделно събира данни за стрелбата срещу Златомир Иванов. "Защото Цветанов ме обвини, че имам връзка с тези случаи", мотивира действията си Петров. Той обясни, че може да предостави конкретни факти и обстоятелства, които обясняват версията за мълчанието на Брендо пред съда. На въпрос - по какъв начин е събрал информацията за двата случая, Петров обясни, че събира информацията като обикновен гражданин, който може да събира, сортира и анализира.

"Трябва много внимателно и прецизирано да  се взима отношение, когато става въпрос за отвличането на това момиче (дъщерята на Брендо Лара, бел. ред.), защото рискът е голям. Аз не искам, заради някакви непремерени изказвания да създам допълнителна опасност", обясни още Петров. 

И допълни: „Не мога да приема като експерт, че в България се разхождат хора от Латинска Америка и Колумбия и отвличат деца, защото искали по този начин да въздействат на бащата. Това е безумно”, каза Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!