70 дни на протести, ваканцуването привършва

Последна промяна на 22 август 2013 в 19:39 3350 8

Снимка: Константин Павлов
Снимка: Константин Павлов

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават вече 70 дни. 

И тази вечер на площад "Независимост" се събраха протестиращи, които за пореден път заявиха открито позицията си по отношение на управляващото мнозинство и подкрепяното от него правителство.

В протеста участваха около 300 души, които извървяха пътя от Мин истерски съвет до Народното събрание, скандирайки "Мафия", "Оставка" и "Избори".  Сред плакатите се открояваше един, носен от дама, на който пишеше: "Не ви мразя, срамувам се". Протестът завърши без инциденти около 21.00 ч.

До края на парламентарната ваканция остават 12 дни. 

Хронология на събитията (обновяваме постоянно): 

21.00 ч. - София - по-голямата част от участниците в шествието се разотиват.

20.45 ч. - София - хората от протеста продължават да стоят пред Народното събрание

Снимка: Константин Павлов

20.30 ч. - София - шествието вече е пред парламента.  Хората скандират "Мафия", "Оставка" и "Избори"

20.20 ч. - София - протестът наближава ул. "Раковска"

Снимка: Константин Павлов

20.10 ч. - София - с викове "Оставка" и "Мафия" шествието потегля към парламента.

19.40 ч. - София - протестиращите се събират пред Министерски съвет, движението е блокирано. 

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2013 в 13:34

Като сме безделници да не сме без празници?

23.08 2013 в 10:07

А спри се де. Пишете в най-четения всекидневник "Дума"!

23.08 2013 в 08:48

KOREKTOR


OFFNEWS,

Ето нещо, което свестните човеци в България мислят, включително и за вашите манипулации.
А господа ДЕМОКРАТЧОВЦИТЕ, да четат и ако могат, повтарям, ако могат, да асемилират. За някои е може би малко обемисто, но ……… да се напънат и да прочетат.

“МЕДИЙНА ДЕМОКРАЦИЯ И ИМА ЛИ ТАКОВА „ЖИВОТНО” В ДЪРЖАВАТА НИ

В последно време на политическия небосклон се обсъждат смело и доста бурно няколко теми – правителството на Орешарски, потъващия кораб на ГЕРБ и новата кандидатура в това море с името Бареков. Това от своя страна води до отлична предпоставка за медиен ПР и възможността определени големи сайтове да манипулират общественото мнение. Тук дори не визирам това, че има платени драскачи и черни овце, които не изразяват свое мнение, а това, което им е продиктувано. Така се получава, че ние, хората, не можем да изразяваме собствената си позиция и да кажем ясно и публично кого и защо подкрепяме…

Напълно нелогично на фона на тази цветуща и „приятно” ухаеща ситуация, се забелязва смела тенденция за премахване на нежеланите постове в много големи сайтове, като водещи в тази класация са основно Икономедиа и Офнюз. Нека сега обаче да се прехвърлим от другата страна на монетата на медийната демокрация у нас и да помислим кой и какъв интерес има от манипулациите на хората в държавата ни в онлайн средите.

Като за начало сигурно сте чули и сами сте се убедили, че определени телевизии подкрепят различните политически движения. Това не можа да подмине и виртуалните среди. Ако тази „мода” за политическо медийно онлайн манипулиране на хората продължи да се развива стремително, нищо добро не ни очаква. Лошото в случая е, че именно по времето на Бойко и неговата партия ГЕРБ това движение започна най-силно да се развива и ние сякаш приехме, че то е нормално. Не може да говорим за демокрация, а в същото време да нямаме възможността да изразим във виртуалните среди поне нашето мнение, мисли и разсъждения. Много от нас посещават сайтовете на Икономедиа и Офнюз, а излиза, че дори те са започнали да „свирят” под чужда музика и да ни карат да изграждаме съвсем различни представи за политическия модел в държавата ни в момента. Ако не се случи скоро пълен „ъпдейт” на тази пошла и порочна тенденция, тогава ние като народ сме наистина обречени…

Другото, което прави лошо впечатление е, че новинарските сайтове вече сериозно са предприели метаморфоза в жълтурски онлайн медии. Всички сигурно вече сте се уморили да четете несериозни заглавия от типа кой къде си е пиел бирата и с кого е бил там… Така се цели истинското отклоняване на вниманието на хората от сегашните проблеми, като един от виновниците за това е родоначалникът на тази мода – стратезите на ГЕРБ. Те сериозно загубиха позицията си в последните няколко месеца, като дори си мисля, че именно те стоят зад манипулативните прояви на големите сайтове като тези на Икономедиа и Офнюз. Всяка тяхна публикация има претенцията за политическо пророчество, като различно от тяхното мнение не просто не се допуска, а дори се смята за обида… Странно, не мислите ли… Какво излиза, че аз, като българка, не мога да имам мнение или че то е обида, ако не съм съгласна да играя под музиката на техните кукловоди! Всички постове, които се различават от наизустената им манипулация, веднага се заклеймяват и се трият буквално за минути! Аз обаче не смятам да бъда безгласна пешка в тази схема!

Мисля си за така наречения медиен терор, който се появи наскоро във виртуалните среди. Това най-простичко казано е информация, която ние не търсим, защото тя сама ни намира, както се случва в сайтовете на Икономедиа и в Офнюз. Влизам в тяхна статия, започвам да чета, да разглеждам различните гледни точки, но в един момент започвам да си втълпявам, че това е правилното мнение и няма как иначе – то е категорично, изглежда логично и е поднесено с апломб, който изключва инакомислие. Това е особена форма на медиен терор, който разчита на стремежа на всички към израстване в интелектуално и социално отношение. За тази форма на медийна агресия не се говори, защото изглежда срамно и “не умно”. Някак корифеите от Дневник, Капитал и Офнюз са наложили представата, че са носители на единствената истина и всеки, който не вярва в нея, не принадлежи към класата на успелите, красивите и умните.

Това не е журналистика. Това е пропаганда. Скрита зад либерални пози с много претенциозно фръцкане. Вече дори форумите, уж мястото за различни гледни точки, са се превърнали в контролирана зона. Ивицата Газа в медийната Света земя.

А аз толкова исках да прочета нещо и да кажа какво мисля… Наложи ми се да пиша, вместо да продължа да чета. Икономедия и Офнюз загубиха читател. Надявам се да не е само един.

Галина Пънова”

23.08 2013 в 06:01

Глупак!

22.08 2013 в 23:28

Безделници!

22.08 2013 в 23:02

подкрепям протеста против правителството на Орешарски.С вас сме София
................

22.08 2013 в 22:27

ФОСТАФКА!

22.08 2013 в 20:06

Подкрепа