58 хил. души против връщането на цигарите в кръчмите

Последна промяна на 03 юни 2013 в 07:53 2237 6

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

57 806 са подписали петицията "Не на връщането на цигарения дим в заведенията" към 7.30 ч. на 3 юни.

Гражданската петиция е срещу намерението не на кой да е, а на здравната министърка да премахне въведената при кабинета ГЕРБ пълна забрана за тютюнопушене на обществени места. В унисон с желанието на министър Таня Андреева лидерът на "Атака" Волен Сидеров внесе законопроект за изменение на Закона за здравето, с който се връщат помещенията за пушене в ресторанти, офиси и летища и се разрешава напълно пушенето в нощните заведения.

Петицията е до президента, премиера, председателя на Народното събрание, всички партии, омбудсмана и медиите.

 "Уважаеми дами и господа, тук ще видите колко от вашите бъдещи избиратели, НЕ ЖЕЛАЯТ връщане на тютюнопушенето в заведенията. Моля не позволявайте тази грешка и не отстъпвайте от дадената дума!", пишат авторите на петицията.

Те призовават хората са я подпишат с думите: "Нека не оставяме за пореден път интересите на няколко човека с власт и пари над тези на стотици хиляди българи!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2013 в 20:54

Да има заведения за пушачи и непушачи. Всеки да си избера. Автомобилите също замърсяват въздуха. Трябва да бъдат спряни от движение. И още колко неща замърсяват въздуха! Който иска чист въздух на село има в неограничено количество. Не е задължително да ходи в заведения.

03.06 2013 в 10:28

Хора упомнете се!
Какъв е този пореден цирк?! (от за и против )
- От чисто разумна и хуманитарна гледна точка ,ако в едно заведение да кажем примерно :го посетят 99 индивида които са избрали доброволно за самите себе си употребата на никотинени продукти! И ако даже и само един посетотел в това заведение спрямо всички тези 99 ( без никакво значение дали е дневно или нощно или там каквото и да е още) не желае никотинова употреба за себе си ,(което само по себе си е вреден и нездравословен навик доказан в световен мащаб недвусмисленно ! )
Означава съвсем логочно в целият цевилизован свят че тези 99 % от хора трябва да се съобразят с този 1 % и да потърсят специялно прегодени места за своят вреден навик без да го налагат на другимо макар и даже вторично ! Това е най адекватното нещо!!! А не поредни глупости само!!!

03.06 2013 в 10:26

Лейди Ботокс се епродала явно преди да стане министърка...

03.06 2013 в 09:34

Здравейте!
Много уважавам стремежа на Offnews да отразява истината, въпреки че всички знаем колко трудно беше това през последните години. И точно защото смятам, че Offnews трябва да продължи да предоставя истината и само истината искам да отправя критика към горната статия. Абсолютно не е вярно, че "желанието" и "намерението" за премахване на забраната е на здравния министър. Не разбирам защо представяте по този начин проблема, наистина съм разочарована и смятам, че подобен начин на манипулиране на истината не ви подхожда, това е присъщо за други медии и вие трябва категорично да се разграничите от този стил. Вече сте показали не веднъж, че имате уменията и волята да защитавате справедливи каузи със силни аргументи, градивно и по достоен начин и точно за това съм ваш читател. Но напоследък наблюдавам тенденция да внушувате на читателите си определени мнения, да увеличавате напрежението в момент когато всички имаме нужда от обединение и градивна промяна на всички сбъркани неща в живота ни и ако тази тенденция продължи, то тогава тази медия няма как да продължи да е "моята медия". И понеже знам, че ще ме обвините, че съм в защита на тютюнопушенето, държа да оотбележа, че съм категорично ПРОТИВ отмяна на забраната.

03.06 2013 в 08:22

<strong>Коментарът бе изтрит заради нецензурно съдържание.</strong>

03.06 2013 в 08:11

http://www.peticiq.com/ne_na_cigarite_v_zavedeniata