15 българи в Кипър спят на паркинг от 3 дни

20 юни 2013 в 13:02 2741 0

15 българи останах без работа и подслон в Кипър. Снимка
15 българи останах без работа и подслон в Кипър. Снимка "Български новини"

15 българи в Никозия, Кипър, са останали без дом и работа, след като работодателят им ги е изхвърлил на улицата. Сънародниците ни спят на паркинг вече трети ден, алармира вестник "Български новини".

Българите са работили в пералня "Лампси"  в Никозия, където по уговорка им е бил осигурен и подслон. В понеделник били уволнени без да им бъде платено за последния месец и половина. Шефът ги накарал да напуснат и квартирите си. Единствено благодарение на полицията работниците успели да си приберат част от личните вещи.

Служителите на некоректния гръцки работодател се оплакват и от нечовешките условия, в които работели: 20-часови смени при температури от 60 градуса в пералните помещения.

Съгражданите ни са подали оплакване в местната Служба по трудови отношения. Благодарение на вестника на емигрантите "Български новини" казусът е бил поставен и на вниманието на Националното антидискриминационно бюро към омбудсмана на Кипър.

OFFNews се свърза с Министерството на външните работи за повече информация, но от ведомството ни препоръчаха да изпратим писмено въпросите си, на които засега няма отговор.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови