14 души са починали заради липсата на болница в Девин

Елица Мартинова 11 февруари 2013 в 15:41 1382 0

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

През 16-те месеца, откакто болницата в Девин е закрита, 14 души са починали в линейките на път към съседните лечебни заведения. 

Това заявиха на пресконференция от Инициативния комитет „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат“ на пресконференция в понеделник.

„След като девинската болница затвори врати, местното население започна да разчита единствено на Медицинския център в града. От януари тази година обаче центърът приключи своето съществуване“, обясни общинският съветник Диана Чаушева.

От Инициативния комитет са категорични, че правата на жителите на Девин, Борино и Доспат за нарушени.

Жителите на Девин, Борино и Доспат обявиха, че ще възобновят протестите си срещу затварянето на болницата в Девин. Демонстрациите ще започнат на 15 февруари и ще се провеждат, докато исканията на гражданите не бъдат чути.

Това е поредния протест на хората от трите града. В края на миналата година Община Девин и Министерството на здравеопазването се споразумяха на мястото на закритата болница да отвори врати филиал на МБАЛ – Смолян.

От Инициативния комитет „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат“ обаче са притеснени, че и до днес МЗ не е предприело конкретни действия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!