Тройната коалиция излезе виновна и за болницата в Девин

26 октомври 2012 в 16:33 1442 0

Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. Снимка: БГНЕС

"Болниците в Девин и Оряхово са все болници, които носят белега от управлението на Тройната коалиция. Не го казвам, защото Тройната коалиция е виновна за всичко, а защото имам конкретни факти", обяви по време на парламентарния контрол здравният министър Десислава Атанасова.

Болницата в Девин ще бъде затворена и от седмица жителите на Девин, Борино и Доспат протестират срещу това решение на здравното министерство.

По думите ù вина за фалита на болницата в Доспат има бивш председател на общинския съвет в града и настоящ депутат от ДПС е настоял за 400% увеличение на възнаграждението на управителя на девинската болница във времето, когато финансовите затруднения са били вече факт. Тя не съобщи името му.

Атанасова обяви, че общинският съвет в Девин е одобрил предложението ù за разкриване на филиал на смолянската болница, който да покрие медицинските нужди на населението.

За състоянието на общинската болница в Оряхово, където наскоро почина мъж след ужилване от пчела, вина имал предишният кмет, който бил от БСП. Към момента заведението има над 2 млн. лв. задължения и е обявено в неплатежоспособност, но въпреки това управителят й вземал заплата с 380% над средната на останалия персонал.

Мая Манолова от БСП контрира с твърдението, че проблемът изобщо не е в сегашни или бивши управления на общините, а е следствие на цялостната политика на здравното ведомство за "ликвидиране на общинското здравеопазване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews