Евгений Дайнов: Орешарски виси на косъм, само народът може да го спаси

Елица Мартинова 28 май 2013 в 12:08 19066 40

Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС

Съдбата на правителството на кандидат-премиера Пламен Орешарски виси на косъм. Дали ще бъде успешно или не, зависи от симпатиите на народа. Това заяви пред „Фокус“ политологът Евгений Дайнов.

„Орешарски разбира какво трябва да се направи, а дали ще има ресурс да го направи в този странен парламент, където вечно всичко ще виси на косъм, зависи от това дали ще има подкрепата на обществото. Дали ще има подкрепа от обществото, зависи само от това дали Орешарски ще представи кабинет, който ще бъде като повторение на Тройната коалиция, или ще изглежда като искрен опит да се решат наистина важните проблеми на хората в тази страна“, обясни политологът.

Той обаче е категоричен, че страната се нуждае от правителство, а не от нови избори.

Дайнов коментира, че в точките на програмата си Орешарски е уловил най-наболелите проблеми на страната.

По думите на Дайнов Орешарски се различава съществено от предишния премиер Бойко Борисов. Най-голямата разлика според политолога е, че кандидат-премиерът на социалистите желае да работи за възстановяване на държавността.

„Бойко Борисов така и не успя да разбере защо трябва да има държава, закони, институции, защо властта трябва да бъде разделена. Разрухата на държавата като такава беше дело на Борисов. Той не би могъл да каже нищо полезно по тема възстановяване на държавата, тъй като той не разбира тези неща”, категоричен е Дайнов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!