Борисов не успя да уволни Лили Маринкова, Станишев и Местан успяха

Последна промяна на 04 октомври 2013 в 15:58 12314 32

Тома Биков
Тома Биков

Автор: Тома Биков

*Биков бе един от гостите в последното излъчено предаване на журналистката Лили Маринкова, преди "Вън от рая" да бъде свалено от програмата на Канал 3.

Новината, че Лили Маринкова е уволнена от Канал 3 без обяснения и мотиви, е поредното доказателство, че медийната среда в България продължава да се влошава.

Имах честта да участвам в последното издание на предаването „Вън от рая”, заедно с лидера на НПСД Корман Исмаилов и бившият служител на НСО Николай Марков. По време на разговора беше повдигната темата за свързаността между управляващите от БСП и ДПС с кръга около Корпоративна търговска банка и ролята на депутата от партията на Ахмед Доган Делян Пеевски в задкулисните договорки, които диктуват българската политическа логика от доста време насам. Коментирахме и ролята на предложения от Пламен Орешарски за председател на ДАНС по време на управлението на Бойко Борисов, както и предупреждението на лидера на ДПС Лютви Местан към депутатите от ГЕРБ да не говорят за Пеевски, защото не е в тяхна полза. Изказването на Местан беше отправено от парламентарната трибуна.

Разказвам всичко това, защото предаването, в което участвах, вече не е на сайта на Канал 3, което е още една причина да смятам, че уволнението на Лили Маринкова е политическо и е дело на същите кръгове, които бяха споменати по време на разговора. Уволнението на Лили Маринкова е най-силният образ за характера на настоящото управление. През 2008 година Лили Маринкова беше единственият български журналист, който ме покани в предаването си, за да коментирам досието на Ахмед Доган в предаването й. По това време Доган беше мандатоносител, а аз публикувах доносите му за ДС в несъществуващия вече в. „Гласове”. Вестникът спря да съществува след като Пеевски придоби 80 процента от вестникарската разпространителска мрежа в България. При управлението на Бойко Борисов тя беше от малкото журналисти, на чиято територия можеше да се говори свободно за управлението на ГЕРБ, свързаността му с Пеевски и злоупотребите с власт на Цветан Цветанов. Днес, когато тази трибуна е унищожена по поръчка на онези, които управляват и които дойдоха на власт с обещанието за повече свобода, съм наясно, че сегашното управление е още по-арогантно и цинично от предишното.

Съжалявам, че съм станал част от поводите за уволнението на Лили Маринкова, но не съжалявам за думите си, казани в предаването. Че България се управлява от мафиоти и престъпници, ще продължа да повтарям и занапред. Разликата между управлението на Борисов и това на БСП и ДПС е, че при Борисов мафията обслужваше управляващите, а при Местан и Станишев, управляващите обслужват мафията.

Интересно ми е да чуя какво мисли за уволнението на Лили Маринкова президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Какво е мнението за този случай на главния либерал на републиката Лютви Местан? Те са длъжни да имат позиция по казуса, защото са главните заподозрени за извършването на това престъпление по отношение на публичната среда в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2013 в 18:38

Тази телевизия вече може спокойно да се закрие,толкова елементарна се заформи след всички дейстгвия на полуидиотите,дето я купиха. Жалко,че губя поредното интелигентно предаване с много,много въпроси,на които гостите търсеха отгоговори,стигаха до истини,водени само от въпросите на Лили Маринкова,без самата тя да прокарва мнение,да манипулира или да изрича открити лъжи.Толкова малко останаха журналисти от този вид-верни единствено на своята професия-да питат,да уважават всичките си събеседници,да уважават зрителите и слушателите си като не опростачават предаванията си. "БРАВО!" на простаците.

07.10 2013 в 16:48

Ех, бедни ми, бедни Биков, ако не беше толкова беден, щеше да имаш все пак някакво достойнство и нямаше да се качиш на Куневата каруца. А така си напълно ясен - и ти като повечето реформатори в това сборище на стари и " нови" муцуни там изпитваш силна потребност да реформираш битието си откъм финикийска гледна точка... Дано българските будали този път разберат какво реформиране ги чака, ако гласуват за Цуни-муни кунева и къмпани...

07.10 2013 в 15:12

В ред ли сте? Станишев я уволнил от кабеларката, която е на последно място по рейтиг сред стотината тв канали, а пропуснал да я уволни от БНР, които са безспорен лидер сред българските медии.

06.10 2013 в 20:10

"trafoPOST казва:
4 октомври 2013 в 17:15
Борисов никога не е искал да го прави. " Обаче колата на Сашо Диков беше взривена , нали....

Канал 3 има нов собственик - това е по-съществената разлика отпреди, отколкото кое правителство е на власт.

06.10 2013 в 11:10

...........Разликата между управлението на Борисов и това на БСП и ДПС е, че при Борисов мафията обслужваше управляващите, а при Местан и Станишев, управляващите обслужват мафията..........................БИКОВ, ВЕЧЕ СЕ ЗАМИСЛЯМ КЪДЕ ТОЧНО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕШ, ЗА ДА НАУЧИШ НЯКОИ АЗБУЧНИ ИСТИНИ ЗА МАФИЯТА, ИЛИ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, КАКТО Е ПО-ПРАВИЛНО ДА СЕ НАРИЧА. НЯМА МАФИЯ, КОЯТО ДА ОБСЛУЖВА ВЛАСТТА! ОБРАТНОТО Е - ВЛАСТТА ОБГРИЖВА МАФИЯТА. ВСЯЧЕСКИ! ПРИЧИНИТЕ СИГУРНО СА ТИ ЯСНИ. ПРАВИШ И ДРУГА ГРЕШКА - ПРЕДСТАВЯШ ОТНОШЕНИЯ ИМ КАТО ВЕРТИКАЛНИ, А НА ТАКОВА НИВО ТЕ ВЕЧЕ СА ХОРИЗОНТАЛНИ, ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА СА ЖИВИ. ГЛЕДКАТА Е ВСИЧКИ НА ЕДНА МАСА. ВЪПРОСЪТ Е КОЙ Е ДОМАКИН И КОИ ПОКАНЕНИТЕ.

06.10 2013 в 04:49

Слушал съм, гледал съм, такъв майстор на интервютата като нея - всъщност не съм виждал. Поне на достъпните ми езици.
Ако сега и остане време да направи нещо за нас ...
Знам че са кухи мечти.

05.10 2013 в 22:32

Тя се е уволнила сама! Не са доволни от показаното, техните критерии явно се различават от тези на лапацалото ...офф! Щом не става, айде пайдос! Ма това ли е "демокрацията", бе куку Тома Биков, да претендираш кой как да се разпорежда със собствеността си. Каквото иска това ще прави, стига да не нарушава закона! И другите глупаци и те "дават" акъл, без да им го искат?! Телевизията К3 е ЧАСТНА, собствеността - свещена, правото на собственика е да се разпорежда с нея! Щом собственикът е установил, че някои от събраните до сега кадри не чинат пукната пара (което е така от всякъде), негово е правото и решението да ги предостави на СВОБОДНИЯ ПАЗАР НА ТРУДА, пък който ги хареса, да ги наема и си чука ГЛАВАТА с тях. Ако още някой не е разбрал, което чак е Германия разбраха - тази кохорта "вестникари" от 23 години до сега, носи същата вина за положението на българите, колкото и политиците, на които тя беше подлога и изтривалка! Такива "вестникари" Да си заминават! "Вестникари", Оставка! Извинетесебе!Извинетесебе!

05.10 2013 в 21:03

Напълно съгласен с Вас! И още-"Днес, когато тази трибуна е унищожена по поръчка на онези, които управляват и които дойдоха на власт с обещанието за повече свобода, съм наясно, че сегашното управление е още по-арогантно и цинично от предишното". Имате ли доказателства за това, г-н Биков, говорите само общи приказки... Кой е собственик на тази медия, защо не споменавате имена? Жалко, харесвах много вашето движение, пълно разочарование и от председателката , и от такива млади и както си мислех с нов морал хора...

05.10 2013 в 19:09

Да уволнят всички на ясла при соросови агенции, а работят в БНР и БНТ. Но станишев и олигархията от БКП - БЪЛГАРСКАТА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, няма да го направят никога, ДЯСНОТО ГИ ПАЗИ. З къф дявол сабореха лявото - марксисткото, нали го ноправиха ЕЛИТ да си останат - но КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ. Повръща му се на станишев от Маркс.

05.10 2013 в 19:00

Тези които правеха социализма да е лош, олигархията тогава и техните слуги, днес са капиталисти, и се страхуват от истинското ляво, и се чудят как да накарат хората да избират само десни партии, и бълват голям асортимент от десни проекти.