Танкове, ракети и неизчерпаема наглост

Огнян Минчев Последна промяна на 19 септември 2016 в 17:56 20092 24

"Природа отдыхает", отговорил Лев Толстой на въпроса защо децата му са посредствени личности, чиито качества по нищо не напомнят гения на баща им, пише политологът Огнян Минчев във фейсбук.

Що се отнася до далечния му родственик Пьотр - природата очевидно напълно е заспала. Става дума за редови великодържавен негодник, носител на най-отблъскващите качества на руския имперски чиновник - подмазване на силния (виж предизборния му плакат), наглост и унижение към слабия - България му се прищяло да изкупува...

Русия е поляризирано общество - разликата между върха - държавен и олигархичен, и низините е по-голяма отколкото в латифундистка Латинска Америка. Това, което обединява потъналия в кал, невежество и мизерия мужик с "патрондаша" на високопоставените имперски чиновници е неизчерпаемия стремеж да подчиняваш и да мачкаш колкото се може по-голяма част от света около теб.

"Крым наш" е не само лозунг на Путиновата имперска пропаганда, но и оргазъм на имперското простолюдие, което още веднъж е доказало само на себе си, че има и по-нищожни хора от самото него - украинските "фашисти", "Еврогейските" страхливци, олимпийските лаборанти за допинг. Наред са неблагодарниците и предателите от Молдова, Прибалтика, Полша... Българите? Толкова са нищожни, че ще ги изкупим, ей така, за жълти копейки... Нищетата и безсмислието на собствения живот се компенсира от удивителната сила на "матушка Русь", която е в състояние да завладее и накаже всички.

Преди 10-15 години имаше един анекдот, циркулиращ сред подбрания - геополитически елит в Москва: "Войдет ли Россия в НАТО? - Обязательно войдет, вплоть до Нидерландах..."

И какво общо имате вие, великодържавни нищожества с Нидерландия - една мъничка земя, ежедневно отвоювана от морето с къртовски труд в продължение на много столетия? Каква работа имате там, след като сте превърнали в бунище собствената си 1/7 част от световната суша - пътищата ви са кални локви, пияниците ви пикаят в асансьора на път за в къщи, а градовете ви изглеждат по-зле от тези в Африка (зад фасадата на туристическите ви обекти...)?

Нидерландия ви се приискала, че и България... И защо България? Защото в Поморие ви продават домати и праскови на 1/3 от цената, на която купувате холандски и полски в Русия - не ви е минавало през ум да отглеждате свои... Защото в Несебър все пак метат улиците и боядисват фасадите - изглежда много по-прилично от Омск, нали? Но имате танкове, ракети и неизчерпаема наглост - както се вижда от изказвания като това на П. Толстой...

И все пак - от вас не ме е страх. Страх ме е от собствените ми, български продажници и малоумници - руски националисти, които яростно упорстват в безумната си цел да ви подарят за пореден път България. От тяхната простотия и от тяхната продажност ме е страх.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

21

Stamboloff

20.09 2016 в 18:42

О.М.- аналитичен и точен, както винаги.

11827

20

Victor Dachev

20.09 2016 в 17:32

Задунайская Республика, мисля че и за опиянения ит собствена глупост е очевидно че там каузиата е загубена. Някои деградационни процеси и щети са необратими. Ако си отрежеш ръка, тя може да позаздравее ако се положат грижи, ама не и да порастне отново. Така е и с морала.

13530

17

Traqn Savov

20.09 2016 в 12:50

Пълен въздуххххх под налягане, първо си махнете западните коли лимузини, и си карайте ладите и зазките, после си махнете гучи и прада и си сложете сивите шлифери, махнете си телефоните и компютрите, махнете си всичкоза пиене и само квасче с водка...

И тогава вече мога да повярвам че са истински комунисти...

7504

15

Матушка изобщо не се грижи за здравето на нашите рускитутки. Непрекъснато им вгорчава живота и ги изправя пред всякакви изпитания. Какви ли не гафове и изцепки трябваше да се напъват да замитат? Какви ли не шедъоври трябваше да перифразират?! След Троянския кон и официалното осветяване на Сокола сега им сервираха и това...

Ама така си е. Който плаща той поръчва музиката.
Айде сега всички на амбразурата и по Матросовски!!
:-)