Прогнозата на Бил Гейтс за епидемията (видео)

OFFNews Последна промяна на 28 март 2020 в 22:08 12749 0

Основателят на Microsoft Бил Гейтс коментира в пряко включване по Си Ен Ен своята прогноза за развитието на епидемията от Covid-19 в САЩ и по света и мерките, които според него са нужни в момента.

По думите му властите в САЩ трябва да "затворят" цялата страна за кратък период от време, за да контролират разпространението на заразата. Броят на инфектираните ще достигне върховите си нива в края на април, прогнозира той.

Коментарът му идва малко след като президентът Тръпм обяви, че обмисля затваряне и карантина в Ню Йорк, Кънектикът и Ню Джърси. Според Гейтс затварянето на само няколко щата или града няма да даде резултат.

"Добрата новина е, че Китай затвори всичко по време на епидемията и подходиха много сериозно към това. И след шест седмици с по-крайни мерки, отколкото биха взели и най-добрите американски щати, Китай е в състояние да се върне към старото положение. Общият брой случаи там е много малък и това са много, много добри новини", заяви Гейтс. Китай и Южна Корея са създали модели, по които сега светът се учи как да реагира, посочи още той.

Затова, ако го направим правилно, и ние ще успеем. Затварянето ще е еднократно - за 6 до 8 седмици, но навсякъде едновременно, коментира милиардерът мерките в САЩ. Освен това трябва "доста драматично" да увеличим броя на тестваните пациенти и приоритизирането им, за да сме сигурни, че затварянето ще е еднократно", добави той.

Според него в момента, за да се намали вредата върху икономиката, в САЩ подходът е регионален - щат по щат и дори окръг по окръг, а това няма да сработи. Колкото по-рано затворим цялата страна, толкова по-лесно ще преодолеем пика, посочи Бил Гейтс.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !