Охраната от НСО е подвижен домашен арест за Пеевски

Последна промяна на 22 февруари 2016 в 19:43 11657 11

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Един въпрос си задаваме всички напоследък: Истинско ли е скарването между Бойко Борисов и Делян Пеевски или е само театро?

Хронологията на събитията дава храна и за двете тези. В неделя например, турски дипломат беше обявен за персона нон грата. Това идеално пасва на тезата, че скарването е театро - ние ще изгоним турски дипломат, Турция ще бъде принудена да отвърне, отношенията ще се обтегнат. Тогава, ако Турция обяви Пеевски за персона нон грата (защото досега това не е официално, а има само вестникарски публикации, които турското посолство "не потвърждава, но и не отрича"), всичко ще мине под егидата на "ние ударихме, те отвърнаха".

И в крайна сметка Доган и Пеевски ще се окажат защитници на българщината в противовес на "предателя Лютви Местан", който служи на турски интереси. След тази пропаганда Бойко безболезнено ще може да се разбере пак с "патриотите" от ДПС за благото на Родината.

Днешното решение НСО да сложи охрана на Делян Пеевски обаче дава храна на точно обратната теза - че скарването между Борисов и Пеевски е истинско.

Ако някой е решил да убива някого, никое НСО не може да го опази - справка Кенеди, папа Йоан Павел Втори и Зоран Джинджич. НСО наистина може да спаси някого само от случайни неорганизирани досадници - примерно бабаит с мно'о як мерцедес, който те засича на магистралата. Или от група граждани, които могат да те набият на предизборен митинг.

В последните дни на предишния мандат на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че се притеснява за живота си и се уреди с охрана от НСО. Тогава много народ искаше да ги бие заедно с Борисов и не беше сигурно да агитират без охрана. А да наемат черни джипове и яки мутри за задушевни срещи с избиратели, също не вървеше.

Делян Пеевски има охрана колкото половината НСО. С по-добре обучени охранители и още по-яки джипове. Няма никакво намерение да се среща с избиратели и няма никакво притеснение да я показва.

Затова е твърде вероятно да са верни информациите, че много настойчиво е отказвал охрана от НСО. Това не е охрана, това е подвижен домашен арест. С благовидния мотив да се запази сигурността на български депутат Бойко Борисов придоби пазарно предимство в пазарлъка с Пеевски. Вече съвсем законно ще знае всяка стъпка и всеки разговор на Пеевски. С каквато цел бяха сложени и охраните на Доган и Местан. Видяхме ги колко охраняват - срещу Доган беше изваден пистолет пред стотици хора и камери и пред милия поглед на НСО. А Местан беше докаран до параноя като в най-критичния за него момент охраната му внезапно изчезна.

Коя от двете теории за отношенията между Борисов и Пеевски е вярна още е рано да се каже. А има и трета. Да я наречем за улеснение "теорията Волен". А тя е, че когато народният артист играе дълго и старателно една роля, толкова се вживява в нея, че накрая и блясъкът в очите и ударите стават истински.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4009

11

случайно прочетох

05.12 2016 в 16:00

До Коледа е задължително да пазят Пеевски, а Доган не, защото е кльощав.:)

23.02 2016 в 19:33

МУТРАТА ОХРАНЯВА ВСЯКА БАНДИТСКА ТВАР ВКЛЮЧИТЕЛНО И СЕБЕ СИ.С ЧИЙ ПАРИ БЕ БОКЛУК ПЛАЩАШ НА ГАВАЗИТЕ ОТ " ОХРАНАТА"..ИЗРОД ИСКАРИОТСКИ УНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА, ОГРАБИ НАРОДА!

23.02 2016 в 16:56

"Един въпрос си задаваме всички напоследък: Истинско ли е скарването между Бойко Борисов и Делян Пеевски или е само театро?"

Е, това е въпрос за първолаци! Четете ПИГ и БЛИЦ и ще разберете отговора.

22.02 2016 в 20:55

Офффффнюз, ама вий наистина ли ... ?!? То бива некадърност, ама поне да се бяхте поинтересували какво е "персона нон грата", как се прилага и какъв е принципа на реципрочност, па белким нещо ви беше влязло в кратуните, чунким да`н съ излагати и за това.


22.02 2016 в 20:47

Не чаткаш. Идеята не е да го арестуват, идеята е бат ти Бойко да знае какви ги върши Делян чрез младежите от НСО.

22.02 2016 в 20:38

Как и КОЙ ви дава право с нашите пари да плащате да пазят тази свиня ?Аз искам с моите пари от данъци да пазите пенсионерите които всяка вечер са жертва на крадливи цигани.Безобразията ви край нямат не издържаме вече!!!!!

22.02 2016 в 20:36

Хахаха, ептен за мезе ни взимат.

22.02 2016 в 20:31

Някой си изсмуква нещата от пръстите, ако властите са искали да арестуват Пеевски това би било много лесно в предвид че укрива доходите си, а в същото време разполага с милиони. Но вместо това те му слагат охрана и го пазят. Арест и охрана са две различни неща. Все едно Местан като му махнаха охраната са го пуснали на свобода, което е точно обратното от позицията на Доган, който го обяви едва ли не за враг като го изхвърли от ДПС.

22.02 2016 в 20:15

По вестниците му ще познаете - елементарно...

22.02 2016 в 20:13

Делчо, да беше внимавал повече в час. Няма такова нещо като втори безплатен обяд!