Мерзавци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват: Радан Кънев в отзвук за Войводиново

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2019 в 10:44 14718 7

Мерзавци. Мерзавци и некадърници ни управляват и това създава съвсем реални рискове за сигурността ни. Това заключава Радан Кънев в коментар по повод събитията във Войводиново, отприщени от побоя над български командос от двама роми навръх Богоявление.

Ето реакцията му, публикувана във Фейсбук:

Престъпността в ромските гета е огромен социален проблем, и то проблем в развитие, а не предизборна дъвка за мошеници.

Проблем с едно старо измерение - изолацията, крайната бедност, липсата на образование, здравеопазване и ред, абдикацията на държавата и преотстъпването на държавни функции на местните барони.

И проблем с едно ново измерение - гневът на младите роми, които пътуват, работят, учат в Западна Европа (което в голяма степен притъпява конфликтите, поне през топлите месеци...), а когато се върнат тук, се сблъскват с "мръсен мангал" и изобщо прояви на расизъм, които са рядкост или изобщо отсъстват в "другата им държава" (Англия, Германия, Италия...). Новото измерение е далеч по-опасно и трудно за овладяване.

И по двата проблема властта не прави нищо. И особено нищо не правят "патриотите", които имат интерес от тези проблеми. Предизборен интерес. Те са хем купувачи на ромски гласове (справката за вота на ВМРО и Атака по гетата е смайваща!), хем с демонстративните си предизборни акции срещу "циганската престъпност" печелят одобрение и популярност.

Мерзваци, сър. Мерзавци и некадърници ни управляват. И това създава съвсем реални рискове за сигурността ни като нация и общество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8256

7

Stamboloff

14.01 2019 в 13:07

Не съм чул досега/или съм пропуснал/ критично изказване на цигански барон срещу двамата пребили войничето. Може би затова и обобщаваме - ромите /всички!/ са виновни. Ха някой попита за оценка и веднага ни заливат с бедността и нищетата, в която живеят ... заедно с БМВ-тата. Една готина актриса/ромка/ тази сутрин по тв каза, че баща и забранил да говори за случката във Войводиново. Що бе? Войничето е пребито...

2005

6

МАНГО

13.01 2019 в 21:30

Братята бяха бедни, необразовани и изолирани и преди 30 години. Т.е. не се е променило много от тогава, въпреки едни уж налети за тях пари. Но... тогава играеше тоягата. Сега сме уж хуманни. Опитахме с моркова. Но този морков явно не стигна до тях - по "пътя" всеки отчупваше от него и накрая до тях стигаха само това, което е над повърхността - листата.
Обикновенно битието определя съзнанието. След като нямат битие - няма как да имат и съзнание! За съжаление!

11014

5

случайно прочетох

10.01 2019 в 12:14

до Hissarion
10.01 2019 в 11:20Какъв е този шум на улицата, Джон?
- Гей парад, сър.
- И какво искат?
- Еднополова любов, сър.
- И кой им забранява, Джон?
- Никой, сър.
- Тогава защо крещят?
- Педерасти, сър. . .

8592

4

Bad Horse

10.01 2019 в 11:42

В България има малцинства от турци, помаци, руснаци, арменци, евреи, власи, каракачани... сега и западно-европейци доста си купиха имоти и се заселиха у нас. Защо само циганите не могат да живеят като цивилизовани хора? По-точно, циганите които искат да се интегрират, вече са го направили и са нормална част от обществото ни. Останалите по гетата са там по избор! Колкото и пари, образование, възможности за развитие им даваме, те не си променят начина на живот! Какво, на сила ли да ги цивилизоваме? Бай Тошо пробва, не стана.

1245

3

rrr11

10.01 2019 в 11:41

Лявото либералче пак раздава акъл. Тоя не разбра ли, че вече няма и един кемпер хора, които да му се връзват.

7671

2

Hissarion

10.01 2019 в 11:20

Рамадан е напълно прав, обаче кой е този сър към когото се обръща? Да не говори на Минчев-лорда?

8075

1

elbarbudo

10.01 2019 в 11:03

Знаех си че ние сме си виновне дето ромляните ни бият убиват и изнасилват...