Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Златко Барета: Аз не съм лошо момче

Юлиан Христов 13 декември 2011 в 12:41 6256 0

Златомир Иванов - Златко Баретата

Снимка Сергей Антонов

Златомир Иванов - Златко Баретата

Аз не съм лошо момче. Това, че нося костюми и имам татуировки нищо не значи. Това каза днес Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, на заседание на делото срещу него.

Той заяви, че още от самото начало не е бил наясно за какво го обвиняват. Освен това заяви, че не смята да се оправдава за нещо, което не е извършил.

„След 1997 година реших да се движа сам и създадох дружеството „Лев инс". Знаех, че името се ползва с лоша слава. Държа контакти с много хора и никога не съм се разграничавал от тях заради лошото им име. Във връзка с конкретните лица по делото аз познавам Антон Савов. Той беше служител в моя фирма, но това, че познавам някой, не е престъпление. Аз знам, че имам имидж на лошо момче и не се опитвам да го опровергая, но има един-двама души, които знаят наистина какъв съм", каза пред съдебния състав Златомир Иванов.

Баретата разказ още, че е знаел, че ще го задържат, но се е предал, за да не спекулира с това прокуратурата. Той обясни и че повечето си време в последните години е прекарвал в гората на лов и че е нямало как да извърши всички престъпления, за които го обвиняват. „Ако прецените, че съм виновен, ме осъдете. Ако не - ме оправдайте", обърна се той към съдия Петър Гунчев.

В хода на делото се очаква обяснения да дадат и част от останалите подсъдими.

Адвокати съобщиха за OFFNews, че се очаква делото да приключи в началото на февруари, за когато има насрочени дати. Тогава се очаква да бъдат заключителните пледоарии в процеса.

Делото беше спъвано на два пъти. На 15 септември 2010 година адвокатите на подсъдимите в процеса поискаха отвод на Васил Илиев. Причината е, че Илиев направи коментар, че „нещата по делото са ясни".

Друг от съдебните заседатели беше задържан при операция "Педофилите". Петър Георгиев беше заподозрян за това, че е участвал в група за разпространение на порнографски материали с деца. Трети съдебен заседател в процеса беше заменен след като почина от сърдечен удар. Малко преди това стана ясно, че Христо Дойчинов е претърпял сърдечна операция.

Златко Баретата и Мартин Димитров са обвинени за предумишленото убийство на Румен Стефанов-Алфа, извършено на обществено място. Според прокуратурата Баретата е бил подбудител, а Димитров – помагач. Златомир Иванов е обвинен и за това, че е ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Като участници в групата са обвинени и Евгени Петров Евтимов, Георги Тодоров Йорданов, Мартин Василев Димитров, Валентин Григоров Луков, Коста Василев Трифонов, Борислав Руменов Секулов, Марин Петров Вълчев, Росен Рангелов Иванов, Кирил Станимиров Атанасов, Богдан Василев Василев, Мартин Ицко Горески, Васил Илиев Колев, Юлиян Любомиров Зашев, Даниел Любенов Кръстев, Стоян Еленков Дичев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!