Златко Баретата обвинен и за данъчни престъпления, източил 5,5 млн. лв.

26 април 2013 в 16:29 2816 0

Златко Баретата лежи ранен във фоайето на Съдебната палата, преди да бъде откаран в
Златко Баретата лежи ранен във фоайето на Съдебната палата, преди да бъде откаран в "Пирогов". Снимка: Булфото

Специализираната прокуратура повдигна нови обвинения Златомир Иванов-Баретата и още трима души за участие в  организирана престъпна група, извършвала данъчни престъпления. 

Трима от членовете на престъпната структура са задържани на 24 април 2013 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Обвинения са повдигнати на:

Милко Милков и Златомир Иванов, като ръководители на групата. Иван Колев и Росен Драгнев са обвинение за участници.

Според събраните до момента доказателства групата е действала повече от година. Установените щети за държавния бюджет от престъпната й дейност се изчисляват на 5,5 млн. лв. Източването на хазната е ставало главно чрез невнасяне на данъчни задължения, приспадане на ДДС от фиктивни сделки между действащи фирми, използване на документи с невярно съдържание.

До момента обвиненията не са предявени единствено на Златомир Иванов заради влошеното му здраве, като това ще стане по преценка на наблюдаващия прокурор.

На Милко Милков е наложена парична гаранция в размер на 50 хиляди лева. С постановление на Специализираната прокуратура Иван Колев е задържан за срок до 72 часа, като за него ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на постоянен арест заради предишни осъждания.

Парични гаранции са наложени на Златомир Иванов и Росен Драгнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews