Quantcast

Загиналият работник в "Арсенал" спасил с тялото си двама колеги

OFFNews Последна промяна на 28 май 2016 в 15:03 5276 0

Снимка БГНЕС

На пресата завод „Арсенал” в Мъглиж, на която е работил загиналият работник са работили трима души – пострадалият и още двама, които са били зад гърба на пострадалия. Те са останали незасегнати, защото осколките, са били поети от тялото на загиналия работник. Това обясни Дичо Атанасов, окръжен прокурор Стара Загора, съобщава БГНЕС.

До момента това, което знаем със сигурност е, че снощи произшествието е станало около 22.25 мин. Прокуратурата незабавно беше информирана от ОДМВР Стара Загора, бе създаден екип от разследващи следователи и беше извършен оглед на местопроизшествието, който продължи повече от 4 часа и половина, каза окръжният прокурор. Считам, че сме събрали всички необходими веществени доказателства. След приключване на огледа беше извършена съдебно-медицинска експертиза на пострадалия работник от завода, който е на 52 години. Това, което знаем е, че непосредствено след произшествието работникът е починал в порядъка на 10 – 15 минути вследствие нараняванията от взрива, каза Атанасов.

Той подчерта, че на този етап не е коректно да се посочва някаква причина за инцидента, но допуска, че най-вероятно става дума за някакво нарушаване на трудовата дисциплина. Той подчерта, че прави тази хипотеза на базата на „първия път, когато на 25 април при взрив в завод „Арсенал” загинаха две жени. За взрива на 25 април в завод „Арсенал” той поясни, че са извършени първоначален оглед и два допълнителни огледа, извършена е техническа експертиза, съответно и съдебно медицинска.

Разпитани са множество свидетели. Заключението на техническата експертиза, което предстои, би дало конкретна насока за евентуални нарушения от някои длъжностни лица. По повод разпространена от „Арсенал” информация, че работникът е извършил нарушение в работата с чук Атанасов обясни, че при първоначалния оглед на днешния инцидент е установено че „такива дейности с чук се извършват и са рутинни, самият чук е от специална сплав месинг, чукът на тази преса е иззет и предстои да бъде изследвано съдържанието на този метал.

”Разпитани са и свидетелите, които са работили в същото помещение. Иззета е част от документацията, но предстои и изискването на много по-голямо количество документация. На тази преса са работили трима работници – пострадалият и още двама, които са били зад гърба на пострадалия. Те са останали незасегнати, защото осколките, металните парчета, са били поети от тялото на загиналия работник, каза Атанасов.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !