Задържаният заради изнасиленото момиче в Цар Калоян е неин братовчед

25-годишният мъж опитал да я запали, състоянието й е много тежко

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2021 в 10:47 3663 0

Изнасиленото момиче от Цар Калоян и соченият за нападател са първи братовчеди. Според прокуратурата 25-годишният мъж е рецидивист и е малтретирал жертвата си, след което опитал да я запали. Момичето е откарано в много тежко състояние в русенска болница.

Соченият за извършител е задържан близо до Разград. По думите на окръжния прокурор на града, органите на реда са спасили живота му, защото хората в градчето били готови да го линчуват. Мъжът е лежал два пъти в затвора, втория път - за изнасилване. Пуснат е предсрочно при излежаването на първата си присъда. И двата пъти той е посягал на свои роднини - първият път на леля си, майка на пострадалото момиче, и веднъж на брат си, съобщава Нова телевизия.

От Русенската болница съобщиха, че състоянието на момичето е много тежко. Според окръжния прокурор на Разград раните ѝ са почти несъвместими с живота.

"Не знам защо го е направил. И двамата са ми внуци. Бащата на момичето, малкият ми син, е в Германия, за да работи", споделя дядото на момичето.

Жители на селото пък разказват, че рецидивистът е живял с майката на пострадалото момиче преди години. Тя го е съдила за изнасилване.

Днес ще бъде издадено прокурорско постановление за задържане за 72 часа. Ако деянието му бъде доказано, мъжът може да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови