Задържан е Боян Вачев, който причини инцидента на Софийския маратон

OFFNews 13 октомври 2020 в 13:41 4046 0

Боян Вачев, който причини инцидента със сръбската петкратна участничка в олимпийски игри лекоатлетка Оливера Йевтич по време на Софийския маратон, е бил арестуван. Той е бил извикан да даде показания в Първо районно управление на МВР, но после е бил задържан. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство, съобщи БНТ.

Вчера Софийската районна прокуратура се самосезира по случая. Показанията си вече са дали организаторите на събитието и свидетели на инцидента.

Вачев разпространи позиция до медиите, в която твърди, че сблъсъкът не е бил умишлен и отрича да е имало користни подбуди за стореното.

"Замесихте името ми в множество хипотези за преднамерено нападение над състезател, искам да използвам правото си на отговор като подчертая, че сблъсъкът не е бил умишлен и не съм имал користни цели. Не познавам лично пострадалата
Оливера Йевтич и желая да използвам високата Ви трибуна, за да поднеса искрените си извинения към нея и близките ѝ за причинената травма, която в крайна сметка я е възпрепятствала да вземе пълноценно участие в мероприятието.

Обществените съмнения, че съм бил финансово мотивиран от трето лице са напълно неверни и дълбоко ме засегнаха, а четейки безбройните послания, отправени към мен в социалната мрежа, не смятам, че съм заслужил цялата тази дигитална инквизиция. Много съжалявам за злощастната ситуация и моля всеки разгневен от кадрите за миг да се постави на мое място и да разбере, че адреналинът беше много висок, като в комбинация с метеорологичните условия и липсата на професионален опит не беше трудно да изиграе съществена роля в некоординираните ми действия при старта, довели до инцидента, за чиито мащаби разбрах дълго след като се случи.

Надявам се за в бъдеще уважаемата организация на Маратон София да съобрази разликата в уменията на аматьори и
професионалисти, разделяйки ги и давайки стартово предимство на по-слабите.

Желая бързо възстановяване на сръбската лекоатлетка Йевтич и безпроблемни състезания за в бъдеще на всички", пише в позицията на Боян Вачев.

Самата Оливера Йевтич коментира, че не смята постъпката да е породена от конкуренцията и по-скоро вярва във феърплея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!