Задържаха мъж, опитал да подкупи полицаи с 200 лв.

OFFNews 16 декември 2014 в 13:47 1657 3

Задържаха мъж, опитал да подкупи полицаи с 200 лв.

Полицията задържа 43-годишен мъж, опитал да подкупи полицейски служители с 200 лв.

Случаят се разиграл в понеделник, малко преди 16.00 часа, когато пътни полицаи забелязали по време на патрул на магистрала "Тракия" товарен автомобил "Форд Транзит", който се движел "колебливо". Товарният му отсек бил със счупено стъкло. Това провокирало проверката, уточняват от пресцентъра на МВР. 

Полицаите установили, че в товарния автомобил се превозва съществено количество телешко месо без необходимите за това документи. На място бил извикан и екип от отдел „Пътна полиция” към СДВР, тъй като водачът не представил свидетелство за управление на МПС.

Докато полицаите оформяли документите, пътуващият в товарния автомобил 43-годишен мъж от Ихтиман се приближил до служебния автомобил, отворил вратата и пъхнал банкноти в джоба на вратата. Незабавно на място била извикана дежурна група, която извършила оглед и установила две банкноти от 100 лева. Мъжът е отведен в районното управление и е задържан.

Случаят е докладван на прокуратурата, която повдигнала обвинение за опит за подкуп на служебно лице. На мъжа е наложена парична гаранция от 600 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!