Задържаха контрабандни мебели на ГКПП Лесово

OFFNews 21 март 2022 в 10:23 1926 0

Снимка Агенция Митници

343 колета с контрабандни мебели на модули и други стоки в търговски опаковки на обща стойност над 60 000 лева са заловени на ГКПП Лесово при проверка на камион с лични вещи. 

Товарната композиция с ремарке с румънска регистрация е с шофьор - турски гражданини, който декларирал, че превозва колети на физически лица за Германия. 

При проверка митническите служители установяват, че освен колети с употребявано лично имущество, товарът съдържа и 343 колета с опаковани нови мебели и сглобяеми модули на мебели в търговски вид, сред които дивани, столове, шкафове, матраци, възглавници и аксесоари за мебели.

По време на проверката са открити между товара и 4000 къса (200 кутии) контрабандни цигари от различни марки, както и недекларирани 5 кг пчелен восък и 70 чифта спортни обувки с обозначения на световноизвестни търговски марки.

По случая е образувано досъдебно производство за стокова контрабанда в големи размери, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Териториална дирекция Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!