Задържаха 3-ма в Бургас за производство на метамфетамин

OFFNews 11 март 2022 в 16:18 1908 0

Трима души за задържани в Бургас, след като в жилище на 41-годишен криминално проявен и двама негови "гости" са открити течен медикамент, от който се извлича ефедрин, червено прахообразно вещество, съдове и други принадлежности. 

При продължилите процесуално-следствени действия в прилежащо мазе са отрити и иззети още и 10-литрова бутилка с прозрачна течност, 11-литрова бутилка с бяло кристалообразно вещество, бутилка с остатъци от бяло кристалообразно вещество и празни лекарствени опаковки. Всички иззети вещества, течности и предмети са предназначени за производство на синтетичен високорисков наркотик – метамфетамин. 

Тримата бургазлии са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Същата мярка е взета и спрямо 33-годишен с криминалистически регистрации мъж. Той бил проверен и задържан в района на хипермаркет в жилищен квартал. У него униформените открили чанта, съдържаща подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици: лабораторен термометър, колба, две спринцовки, електронна везна, буркан с кристалообразно вещество, бутилка с прозрачна течност, съдове и пликове с прахообразно червено и бяло кристалообразно вещество.

На иззетите вещества са назначени експертизи. Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около престъпната дейност на задържаните продължава под наблюдението на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови