Вижте разказа на жената, оцеляла в падналия асансьор

Ивайло Анев 08 септември 2014 в 20:22 8449 0

Оцелялата след инцидент с асансьор Мария.

Оцелялата при зловещия инцидент на 19 август – 41-годишната Мария Ваклинова, разказа за ужаса в асаньорната шахта.

Оказва се, че до пристигането на спешна помощ втората жена – Цветелина Радунчева, е издъхнала върху тялото на падналата Мария, каза жената пред Нова телевизия.

Фаталната сутрин Мария тръгнала на работа. Запознава се със своята съседка в асансьора. Секунди по-късно това ще се окаже първата им и единствена среща.

„Влязохме, затворихме вратата на асансьора и натиснахме копчето. Той тръгна, но мина само през нашия етаж и след това започна да пада. Сетих се, че трябва да клекна", разказа за преживения ужас Мария.

По думите й тя е опитала да накара и другата жена да клекне, но тя е била прекалено паникьосана.  "Асансьорът се блъскаше в стените, хвърчаха трески и падна с гръм и трясък. Поех си въздух и на третия път успях да започна да викам”, сподели пострадалата.

Първи чуват съседите. Мария губи представа за време, бори се за всеки дъх.

„Всичко си спомням. Не можеха да отворят вратата, рязаха я с резачка, след това с флекс, отрязаха решетката и първо извадиха нея, защото тя беше паднала върху лявата ми страна. Извадиха ме и мен, помня и линейката, даже как ми отрязаха дрехите помня, всичко помня до скенера”, споделя още пострадалата жена.

Адвокати вече помагат на Мария за изясняването на причините за инцидента. Приятелите й организираха кампания – мисията Мария за набирането на средства за рехабилитацията й.

На 19 август в блок на столичния булевард "Цариградско шосе" асансьор падна от 9-ия етаж. При инцидента загина 46-годишната Цветелина Радунчева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови