Възрастни хора дадоха 30 000 лева на телефонни измамници

OFFNews 16 октомври 2019 в 20:28 3418 2

30 хиляди лева дадоха възрастни хора от петричкото село Марино поле на телефонни измамници. Те се представили за полицаи, а хората им се доверили. Жертвите разказват пред Нова телевизия, че от уплаха и страх, в първия момент дори не разбрали колко пари оставят на мнимите полицаи.

В понеделник вечерта едно позвъняване променя живота на Атанас и Величка Тасеви. От слушалката мъжки глас се представя за майор Николов от "Криминална полиция". „Ще ви помоля много да ни съдействате в момента, ще ни донесете зад спирката пари от вкъщи за да можем като закарате тези пари, за да можем ние телефонните измамници да ги спипаме на място там”, каза пред NOVA Атанас Тасев.

Много уплашени, възрастните хора донасят парите на уреченото място. Оставят ги зад тази спирка и си тръгват, силно притеснени. „Оставих ги в найлоново кисенце, почти бяха всичките пари, обаче от задната страна на спирката, от самия терен отпред има крушки, които осветяват, обаче той през това време, той не може да не е бил някъде на тъмно, за да наблюдава, като ги оставя аз, тъкмо бягам аз и той през това отива да си ги взима и така ни изпързаляха. Сумата в момента как си бяха дори не бяхме ги броили, направо ги закарахме и аз и казвам по едно време, викам като казаха за парите, викам виж какво страх ме е да ги закарам парите, па тя вика, карай ги карай ги да нямам проблеми”, сподели ощетеният мъж.

През цялото време измамниците държали възрастните хора на телефона. Успели да ги убедят да изхвърлят джиесемите си в кофа с вода. Успокоявали ги, че веднага след акцията ще им върнат парите. „Прекалената грешка ни е това, че след като гледаме телевизия, за тия телефонни измамници, ние пак клъвнахме на въдицата”, каза още Атанас Тасев.

От полицията отново предупреждават, че при полицейски операции органите на реда никога не искат пари и ценности от гражданите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11024

2

Комита

17.10 2019 в 00:54

Не ти става жал, понеже си озлобен наудачник! Случилото се вероятно ще съсипе психиката на измамените, а вероятно и здравето им. Проблемът е, че в представата на българина е нормално полицията да действа с принуда и да всява страх.

МВР не само не хваща изманиците, ами последните използват недъзите на системата, за да вършат по-лесно престъпленията си. Това е върховната подигравка с честните данъкоплатци в провалената държава.

Не е трудно да хванат шепата цигански тартори, отговорни за измамите. Но същите държат личните карти на зерглинга, а те са особено ценен ресурс по време на избори. И ще продължават да безчинстват, защото без тяхната подкрепа ГЕРБ/БСП/ДПС и 1/4 от гласовете не ще съберат.

12032

1

Киро Горския

16.10 2019 в 22:47

Възрастни хора с 30 000 лв в брой - някакси не ми става жал за тях. Това си е естествен подбор.