В тежко състояние е единият от пострадалите при катастрофата с такси в София

OFFNews 21 юни 2018 в 09:37 5634 1

В тежко състояние е единият от пострадалите при катастрофата с такси в София

Един човек остава в тежко състояние след катастрофата в София снощи, при която се удариха такси и друг лек автомобил. Общо петима души пострадаха при инцидента, който стана малко преди 21.00 часа в сряда в района на булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“.

На сигнала са се отзовали три линейки. Най-тежко пострадал е 22-годишен мъж, който е с черепно-мозъчна травма и множество тежки наранявания и разкъсвания. Той е транспортиран във ВМА. Говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София Катя Сунгарска обясни, че има и второ момче - на 20 години с нараняване на главата и съмнение за комоцио, което е закарано в „Пирогов“, съобщава "Фокус".

Другите двама души са с по-леки наранявания. Шофьорът на таксито е с охлузни рани, леко пострадал и не се е налагало транспортирането му в болнично заведение. 

Началникът на „Пътна полиция’’ към СДВР комисар Тенчо Тенев обясни, че таксито е пътувало по бул. „България“ в посока Околовръстен път, а друг лек автомобил „Опел Корса“ е пътувал от Околовръстния път по бул. „България“ и е искал да завие наляво по бул. „Тодор Каблешков“. Той е минал по разрешен сигнал на светофара. Таксито е преминало на червено и е ударило странично „Опел Корса“, който е завивал наляво за „Каблешков“. „От страничния удар е пострадал тежко пътникът от лекия автомобил „Опел Корса“, водачът също доста е пострадал. Закарани са в болница. От таксито има двама ранени пътници – алжирци. Те също са закарани за преглед в болница. Шофьорът на таксито е с по-леки наранявания. Тестван е за алкохол, резултатът е бил отрицателен“, каза още комисар Тенчо Тенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови