Училищен автобус падна в канавка. Шофьорът пушел, докато кара. Злоупотребявал с алкохол, твърдят родители

OFFNews 08 декември 2023 в 10:52 3049 0

автобусът

Снимка бТВ

Училищният автобус

Училищен автобус падна в канавка край мездренското село Горна Кремена. Случаят е от вторник следобед, предаде бТВ. 

При катастрофата в автобуса не е имало ученици. Въпреки това семействата са притеснени за живота на децата си, тъй като автобусът изпълнява и ученически курсове, но работи и като градска линия.

На идване от по-далечно село шофьорът загубил управление по наклон и навлязъл в насрещното движение, пресякъл платното и предницата хлътнала в канавка.

Според местните жители шофьорът е невнимателен и когато вози техните деца на училище.

"Притесненията ми идват от шофьора. Не го познавам, но децата казват, че той злоупотребява с алкохол, пуши, докато ги кара. Освен ученици този автобус кара и малки деца за детската градина. Кара на отворени врати, на отворен прозорец. Понякога децата няма къде да седнат. Условията в самия автобус са мизерни. Обърнахме се към общината, към директора на училище, към нейната класна - всеки си прехвърля топката", коментира Велизар, чиято дъщеря всеки ден пътува с автобуса.

Николина има дете, което ходи на детска градина, но го кара с личния си автомобил.

"За мен не е нормално по този начин да се транспортират деца – от детска градина и от училище. Това не е чувал с картофи. Чувам от други майки как шофьорът е коментирал, не е вземал заплата от шест месеца и не го интересуват нашите деца. Не може един училищен автобус да преминава през всички деца и в него да се качват всякакви граждани, за да слязат до Мездра", каза жената.

Въпреки че има определен час за преминаване, малките деца понякога чакат по 20-30 минути в студа.

"Когато автобусът първия път катастрофира, безобразието продължи. На следващия ден дойде, качи децата и не обърна тук, а продължи през мост, който е затворен за движение", обясни друг родител.

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов посочи, че от понеделник този шофьор изобщо няма да се движи по линията и ще има ново назначение. Направени проверки показват, че той не употребява с алкохол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови