Трима загинали след челен сблъсък между джип и автобус (обновена)

OFFNews 07 ноември 2020 в 09:22 6522 0

Трима души загинаха след челен удар между автобус, превозващ работници, и джип. Инцидентът е станал при с. Литаково, Ботевградско.

Двамата младежи от джипа на 18 и 19 г. са загинали на място. По-късно почина и 54-годишна жена от рейса. Двама са ранените от автобуса и са закарани в Окръжна болница "Св. Анна" в София - това са шофьорът на рейса и жена на 54 г.

Тежко е състоянието на водача на превозното средство. Шофьорът е бил притиснат така, че се е наложило пожарникари да режат ламарини, за да го извадят. Една от пострадалите е жена с травма на главата. Другите пътници от рейса са прегледани на място.

По първоначална информация най-вероятно джипът е изпреварвал. Автобусът е връщал около 40 работници след нощна смяна от заводите в Ботевград.

Първи на помощ се притекли пътниците от втори автобус на същата фирма, който пътувал след него.

На място са изпратени 10 линейки.

Временно движението по пътя Ботевград - Литаково е ограничено поради катастрофата, съобщиха от АПИ.

Шофьорите на МПС до 4.5 т да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по следния обходен маршрут: път I-1 - Люти дол - път III-161 - Ребърково и обратно, призовават от АПИ. Обходният маршрут за МПС над 4.5 тона е: Ботевград - София - Нови Искър - Своге - Мездра и обратно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови