Цигари, опаковани като подаръци, са открити на МП Капитан Андреево

OFFNews 22 август 2023 в 11:12 856 0

Контрабандни цигари

Снимка Агенция "Митници"

29 440 къса контрабандни цигари са открити от митническите служители на МП Капитан Андреево

29 440 къса контрабандни цигари са открити от митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция, съобщават от агенция "Митници". Те са били опаковани като подаръци.

На 19.08. 2023 г. пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул- Букурещ. Водачът е бил турски гражданин. Той и пътниците заявили пред инспекторите, че нямат лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити три кашона, съдържащи 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за подаръци. 

Открити са общо 1472 кутии (29 440 къса) цигари, облепени с турски акцизен бандерол. В хода на проверката се установява, че тютюневите изделия са собственост на шофьора на автобуса.

На нарушителя е съставен акт за опит да пренесе през държавната граница тютюневи изделия без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили 21 382 580 къса нелегални цигари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!