Среднощен пожар остави младо семейство с дете без дом

Диана Варникова 26 юли 2022 в 20:39 2666 0

Къщата след пожара

Снимка Диана Варникова

Къщата след пожара

Младо семейство с малко дете от пазарджишкото село Ивайло е останало без дом, след като пожар опустоши втория етаж на къщата, в която живеели.

Това съобщи кметът на селото Снежана Янкова. Огънят в къщата на Николай Джонев и неговата съпруга Гергана Козарска лумнал на 24 юли посред нощ.

Ако не е бил съсед - да види пламъците, хората са щели да изгорят живи, тъй като спели по това време. Младото семейство с дъщеричката им на година и 5 месеца живеели на втория етаж на къщата, а майката на Николай - на първия. Изгоряла е цялата покъщнина, дрехите и всички лични вещи на семейството. Изгорели са врати и прозорци.

Благодарение на бързата намеса на служителите от РС ПБЗН - Пазарджик пожарът е овладян и не е обхванал и приземния етаж, където е живяла майката на Николай. Там няма изгоряло, но нищо не става и там, защото къщата е гредоред и е наводнен от гасенето, коментира кметът на селото. Тя допълва, че към момента пострадалите са на безопасно място при роднини, но това е временно решение.

Средствата, необходими за предстоящите ремонтни дейности, са непосилни за младото семейство. Най-належащи към момента са материали, но и специалисти за подмяна на електрическата инсталация на втория етаж; гипсокартон за двете стаи и коридор; дограма за четири броя прозорци; една входна врата и три вътрешни; подова настилка за целия етаж.

Кметството е организирало кампания за набиране и на дамски и мъжки дрехи, както и детски дрехи за момиченце на 1,5 години. Нужни са и запазени спални, маси, гардероби, шкафове, спално бельо - одеяла, завивки, възглавници, както и нови или запазени електрически уреди за дома - печка, хладилник, пералня, бойлер.

От община Пазарджик са потвърдили готовност да подпомогнат семейството.

За контакти и запитвания: Гергана Козарска - тел: +359-896-320-483; Желаещите да помогнат на Гергана и Николай могат да се включат в благотворителната кампания и с финансови средства на следната банкова сметка в лева:
КЕЙ БИ СИ БАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД
IBAN: BG03 RZBB 9155 1009 2628 05
BIC: RZBBBGSF
ТИТУЛЯР НА СМЕТКАТА – Гергана Кръстева Козарска

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови