Сириец на два вида наркотици е хванат със седем мигранти край Шумен (обновена)

OFFNews 15 март 2023 в 18:07 2047 0

автомобилът с мигранти
На магистрала Хемус край Шумен беше задържан автомобил със 7 нелегални мигранти от Сирия

Сирийски гражданин, превозвал седем нелегални мигранти, е задържан край Шумен. Направен му е тест за употреба на наркотици, който е отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин.

Сириецът е със статут на временно пребиваващ в България чужденеци е арестуван на магистрала "Хемус" до бензиностанция, съобщи говорителката на Апелативната прокуратура във Варна.

При извършения личен обиск в него е намерена около грам увита в целофан суха тревиста маса, по негови данни „марихуана“. Задържан е за 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано е досъдебно производство.

Междувременно десет сирийски мигранти са задържани на отбивката за село Лозен в посока София, предаде Нова ТВ. 

Около 13:30 ч. екип на "Гранична полиция" спрял бус на магистрала "Тракия". Шофьорът на превозното средство също е сириец с документи за временно пребиваване у нас. Той е задържан от полицията.

Не е имало гонка с органите на реда. Всички мигранти са в добро здравословно състояние.

При трети случай е задържан 23-годишен украинец, след като е заловен да превозва 14 мигранти от Сирия. Районната прокуратура в Пловдив наблюдава бързо производство по случая, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Около 10 часа на магистрала „Тракия“, посока към София, в землището на пловдивското село Белозем, полицейски патрул спрял за проверка микробус. Установено е, че в колата пътували 14 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже. В момента се изяснява дали сред тях има непълнолетни. Мигрантите са качени в автомобила от района на община Чирпан. Те са пътували за София с цел да преминат в Сърбия.

Шофьорът на микробуса е влязъл в България в началото на март тази година. Автомобилът, който е управлявал, е с българска регистрация, но е бил собственост на пребиваващ у нас иракски гражданин с хуманитарен статут. Сирийците са пътували в купето, което е било със свалени седалки. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови