Сидеров плаши полицията с кървав сблъсък по време на митинг

OFFNews 20 октомври 2015 в 10:10 7182 6

Сидеров с поредна порция заплахи към полицаи

Предизборно събитие на "Атака" в София опъна отново нервите на полицията. За закриване на предизборната кампания, партията организира митинг пред сградата на бившия Партиен дом в София. 

Събралите се привърженици на партията бяха помолени от униформени да се качат на тротоара, за да не пречат на автомобилния трафик, от което последва гневна реакция на лидера на партията Волен Сидеров. 

Не прилагайте насилие. Кървав сблъсък ли искате, е заявил Сидеров на униформените, цитиран от news.bg.

По време на митинга атакистите многократно поискаха оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Според тях щом не може да се справи с бежанския проблем в страната, тя трябва да отстъпи мястото си на някой, който ще го направи.

Те поискаха затваряне на границата на страната ни с Турция и спиране на бежанския поток. От АТАКА се обявиха в подкрепа на граничния полицай Вълкан Харалампиев, който уби афганистански мигрант миналата седмица.

Освен оставката на Бъчварова, Сидеров и симпатизантите му поискаха оттеглянето на премиера Борисов.

От партийния дом митингът се отправи към Министерството на вътрешните работи, където призоваха Румяна Бъчварова да слезе и да си даде оставката на събралите се граждани.

Шествието мина спокойно под сериозен полицейски съпровод. Макар провокации да не липсваха, униформените не се поддадоха и около 12 часа атакистите се разпръснаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови