Волен Сидеров нахлу във ВСС, искал да го изслушат

OFFNews 15 октомври 2015 в 10:40 3306 19

Лидерът на партия "Атака" и депутат Волен Сидеров нахлу в сградата на Висшия съдебен съвет, защото искал да бъде изслушан.

Той пристигна със свои симпатизанти, за да се защити, по думите му, от обвиненията, че е извършил хулиганство миналия петък пред денонощен магазин.

Пред членовете на ВСС Сидеров обяви, че разследването срещу него се води тенденциозно и поиска имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров.

"Настоявам да бъде свален имунитета на г-н Сотир Цацаров и той да бъде отстранен от длъжност главен прокурор, докато бъде разследван за документна измама", заяви пред журналисти Сидеров. Според него главният прокурор трябва да бъде отстранен от длъжност.

„Призовах членовете на съвета да поискат неговото отстраняване от длъжност за измама по чл. 38 - документна измама“, каза Сидеров. Той обясни, че когато Сотир Цацаров е кандидатствал за главен прокурор е измамил състава на ВСС във връзка с имотно притежание на съпругата му, за което е обявена една цена, а имотът е бил закупен на друга цена.

Нямам този имунитет, който имате Вие, четете Конституцията, отговори Сотир Цацаров по време на заседанието на ВСС.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!