Шофьорът на линейка бил несправедливо обвинен. Не ограбил починал

OFFNews 29 ноември 2016 в 08:49 9396 2

Шофьорът на линейка на "Спешна помощ", който бе задържан за 24 часа за ограбване на починал човек, не е виновен. Това обяви шефът на софийската здравна служба д-р Георги Гелев.

Случаят е от миналата събота. Тогава мъж на 46-годишна възраст обменил пари в чейндж бюро на столичната Централна гара. Внезапно му прилошало и се свлякъл на земята. Веднага на мястото пристигнал екип на Спешна помощ, при огледа на тялото се установява, обаче, че в него има само 20 лева, при положение че по показания на служителите в обменното бюро мъжът е получил 320 лева.

Пристигналата оперативна група на Второ районно управление иззела записите на охранителните камери и установила, че парите от починалия са откраднати от шофьора на Спешна помощ. Последва задържане за 24 часа, а от медицинската служба се зарекоха да уволнят служителя си.

"Изгледах записа от камерите на чейндж бюрото и никъде не се вижда, че шофьорът ни взема пари от починалия, каза д-р Гелев пред бТВ.

На видеото се вижда как шофьорът на линейката е над човека в беда, а след това ръката му се насочва към джоба на якето.

"Много пъти го гледах, спирах и на стоп кадър и категорично мога да заявя, че той не държи нищо. Шофьорът ни според колегите си си върши съвестно работата. Говорих с него и той ми обясни, че е протегнал ръка за да си вземе ръкавица, за да не се оцапа с ескрементите на починалия. Ръката му дори изобщо не стига до джоба му", обясни шефът на столичната Спешна помощ.

Освен това при претърсванията на шофьора и на служебния автомобил липсващите 300 лева не са открити.

Д-р Гелев се ядоса на това, че медиите тиражират непроверена информация, уронваща авторитета на медицинската служба. Вътрешна проверка в Спешна помощ показала, че и случая с лекаря, който бе обвинен, че е бил пиян по време на работа не отговаря на истината.

"Наистина е изглеждал така, но става дума за специфични медикаменти, които той приема, които имат такова въздействие", каза д-р Гелев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови