Шофьор на ТИР уби човек на пътя и избяга, откриха го в София

OFFNews 15 август 2017 в 17:08 2037 0

Шофьор на тежкотоварен автомобил е бил задържан, след като прегазил млад мъж и избягал от мястото на инцидента, съобщиха от пресцентъра на МВР. В ранните часове вчера на телефон 112 бе подаден сигнал, че на главен път Варна – София, в района на газ-станция на западния изход на град Велико Търново, е забелязано безжизнено тяло на млад мъж.

Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия – 22-годишен жител на с. Леденик.

Полицаите прегледали записите от камерите на близките бензиностанции, както и е била направена проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента.

Била изградена версията, че възможният причинител на тежкия инцидент е водач на товарен автомобил, потвърдена и от категоричното заключение на извършената аутопсия, според което превозното средство, ударило жертвата, е товарен автомобил.

Избягалият шофьор на ТИР е открит в София. Последвало и задържането на водача – 45-годишен с инициали В.С. от град Варна, който признал за инцидента.

По случая в Районно управление „Полиция” – Велико Търново е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на прокуратурата.

Днес В.С. е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1 000 лв., както и забрана за „напускане на пределите на страната“. Временно му е отнето свидетелството за управление на МПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews