Шофьор на МС предизвика катастрофа и се похвали, че ще го покрият

Уволняват служителя по снимка от Фейсбук

Ивайло Анев 09 юни 2015 в 19:37 8524 4

Снимка Facebook, Петър Караиванов

Пиян служител на Министерския съвет е предизвикал катастрофа в столичния квартал „Дружба“.

За това сигнализира във Фейсбук очевидецът на случката Петър Караиванов.

Според разказа му в неделя в три през нощта такси в столичния квартал „Дружба” направо е пометено от връхлитаща кола. Ударът чупи парапетите на булеварда, а шофьорът, предизвикал инцидента, не само признава, че е пиян, но и отправя заплахи.

По думите му чиновникът е отказал проба за алкохол и оправдал състоянието си с това, че бил на сватба. Пред служителите на КАТ шофьорът се похвалил, че работи в Министерския съвет и всичко ще му се размине.

„Той сам каза – пиян съм, идвам от сватба. И категорично отказа да даде кръвна проба. И когато го попитах – добре, а ако в тази кола беше детето ми, той най-нагло ми каза – деца нямат работа в колите в 3 часа през нощта”, разказва Караиванов.

От КАТ са потвърдили за инцидента и са уточнили, че пияният шофьор вече е санкциониран. Книжката му е била отнета за две години, заради това, че е отказал да даде кръвна проба за алкохол.

На правителствения шофьор са съставени актове за несъобразена скорост и го очаква глоба.

След запитване на bTV по случая шофьорът е бил уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Мотивите за това са нарушение и злоупотреба с името на МС.

Ей тоя нaгъл тъпaнaр снощи, пиян предизвикa кaтaстрофa в жк.дружбa. пред кaт зaяви, че е пиян (бил нa свaтбa), че откaзв...

Posted by Peter Karaivanov on 7 юни 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!