Шефът на Гранична полиция: Гражданският арест е меко казано незаконен

OFFNews 11 април 2016 в 10:29 5084 22

Шефът на Гранична полиция: Гражданският арест е меко казано незаконен

Ареста на имигранти от граждански патрули са незаконни, коментира пред bTV шефът на "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов. Повод за думите му беше поредното видео на задържани чужденци на границата, които са били "закопчани" със "свински опашки". На кадрите се виждат трима млади мъже, проснати на земята и с вързани зад гърба ръце. Преди ден премиерът Бойко Борисов похвали действията на доброволните отряди за защита на границата, но все пак ги призова да не превишават правата си.

„В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда”, категоричен беше шефът на Гранична полиция. По думите му видеото показва превишаване на права, но все пак трябва да бъде извършена проверка по случая.

По думите на Ангелов, вчера за тримата е бил получен анонимен сигнал, като на място са били открити само те – без следи от задържане. Мъжете са декларирали, че са афганистанци.

За изминалото денонощие, общо 97 нелегални имигранти са били задържани при опит за влизане у нас по всички граници.

Антонио Ангелов отбеляза, че той и подчинените му не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани. Той призова ако видим нелегални имигранти, да не се опитваме да ги спираме, а веднага да уведомим органите на реда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!