Съборени дървета и селища без ток след вчерашната буря

OFFNews 25 юни 2014 в 07:45 7412 1

Няколко селища в страната останаха без ток снощи, а на места имаше и повалени дървета, след разразилата се буря. 

Русе осъмна с паднали дървета по някои от пътните артерии в града, съобщава БГНЕС. Най-сериозният инцидент е регистриран в кв. "Родина", където топола се е стоварила върху три паркирани автомобила. 

Най-сериозно бе положението по пътя Русе-Бяла, където пречупени дървета са паднали на пътното платно на изхода на Русе, в района на Обретеник и Тръстеник. Те затрудняват движението на превозните средства.

По време на бурята скоростта на вятъра е била 86 км/ч. В областта има населени места без ток. В село Бъзовец е паднала градушка с големината на лешник, която е съсипала зеленчуковите градини, а дерето се е напълнило с вода. Има една пострадала къща.

Три села – Хрищени, Лозен и Еленино, както и кв. "К.Ганчев" в Стара Загора са останали без електричество снощи в резултат на силния вятър, придружен с дъжд.

Кметът Живко Тодоров разпореди създаване на дежурни екипи от общински служители и заедно с тях започна оглед на града. Екипите работят по отстраняването на пораженията по улиците. Те премахват паднали клони от дървета и събират обърнатите и разпилени контейнери за отпадъци. Своевременно служителите информират електроснабдителната компания EVN за прекъснати електрически кабели. Екипите на EVN също работят за отстраняване на авариите. По сигнали се извършва резитба на опасни дървета и клони. Във възстановителните дейности активно са се включили дежурните екипи на Пожарна безопасност и защита на населението - Стара Загора, на които кметът Живко Тодоров изказа благодарности за помощта.

До момента няма сигнали за затиснати автомобили.

Снощи временно беше преустановено движението на трамваите по линия 3 и 20 в София, където също имаше паднали дървета. 

Ураганният вятър събори дървета и клони в района на НДК и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Има и едно паднало дърво при Военна Академия „Г. С. Раковски”.

Няма пострадали или бедстващи хора след снощната буря, разразила се в някои райони на страната, съобщи МВР. Граждани на София, Плевен, Левски, Русе, Ловеч и Сливен са подали над 80 сигнала за паднали дървета и клони и скъсани електропроводи.

Авария остави късно снощи без вода Шумен, като очакванията са днес по обед повредата да бъде отстранена. До вечерта се очаква да бъде пусната водата и за жителите на Дряново, Килифарево и пет села в община Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!