Рашков: Бивш министър на МВР от ГЕРБ е имал връзки с Митьо Очите и братя Маргини

"МВР е превърнато в хранилище на материали за участие на някои високопоставени лица в престъпна дейност в тяхното минало"

OFFNews 11 ноември 2021 в 14:00 5665 1

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че бивш министър във ведомството - сега кандидат за депутат от ГЕРБ, е имал връзки с "криминални контингент - например с Митьо Очите в Несебърско и с братя Маргини". 

Рашков беше на посещение в Областната дирекция на МВР в Кърджали във връзка с акциите срещу купуването на гласове. 

"За отнетия лиценз на "Делта гард" - според мен е твърде закъсняло това действие. Това са лица - собствениците, по отношение на единия има повдигнато обвинение, а другият е свързан с МВР, където е бил служител, и където този човек и Спасов (Димитър Спасов-Каратиста, един от собствениците - бел. ред.) са били в много близка връзка и са има отношения с бивш министър, сега кандидат за депутат от ГЕРБ", обяви той. 

По думите му има данни, че те са имали и обща дейност, когато главен секретар е бил бившият премиер Бойко Борисов. Рашков обясни, че "близката връзка" е била, когато "бившият министър е бил на по-ниски нива в системата на МВР". 

Според МВР министъра израстването на Борисов до министър-председател е съпътствано с израстването на "този човек до високи нива и до министър на вътрешните работи". 

На тези избори бившите МВР министри в листите на ГЕРБ са Младен Маринов и Христо Терзийски. Само срещу Маринов обаче тече проверка от ГДБОП за връзка с фирмата „Делта гард“.

"Това не е никак лицеприятно за този човек и за МВР", каза още Рашков. Той допълни, че досега МВР не е разкрило данни в тази насока и "като че ли ведомството е превърнато в хранилище на материали за участие на някои високопоставени лица в престъпна дейност в тяхното минало". 

В началото на седмицата от МВР обявиха, че ГДБОП ще провери сигнал, изпратен от Антикорупционния фонд, за връзки на бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов и собствениците на охранително дружество "Делта Гард" ЕООД. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови