Психично болен простреля полицай в София

OFFNews 18 септември 2018 в 12:15 33934 0

Психично болен постреля полицай в София

Полицай е прострелян в областта на бузата по време на работа, съобщиха за OFFNews от МВР.

Инцидентът е станал днес преди обяд. Патрул е пратен по разпореждане на прокуратурата, за да приведе психично болен мъж в лечебно заведение.

В резултат полицаите били нападнати от мъжа, който произвел изстрел. Единият полицай бил улучен в областта на челюстта. 

Към момента не е ясно какво е използваното оръжие. 

По-късно от МВР съобщиха, че инцидентът е станал около 11.30 часа.

Според първоначалната информация два патрула служители на „Охранителна полиция“ и екип на Териториална полиция на Трето РУ са отишли на адрес в кв. „Илинден“. Те реагирали незабавно на сигнал, подаден в районното управление от майката на психично болен. Когато тя отворила вратата на жилището, синът й насочил пистолет към нея. Жената успяла да се отдръпне, но синът й прострелял полицейския служител в областта на главата.

Пострадалият незабавно е откаран в "Пирогов", а стрелецът е задържан. Изясняването на всички обстоятелства по случая продължава.

На брифинг изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов изясни какво е състоянието на простреляния 34-годишен полицай:

"Има огнестрелно нараняване в областта на лицето. Състоянието за момента е стабилно, извън опасност за живота е. Бяха предприети спешни реанимационни действия, беше направен скенер по спешност, за да се види какво е състоянието му. Няма засегнати кости.

Това е огнестрелно нараняване, което изисква допълнително наблюдение, допълнителни хирургични интервенции и обработки. Заради това ще остане за лечение в "Пирогов"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!