Премиерът не е знаел, че Цветанов ще бламира Христо Иванов

Ивайло Анев Последна промяна на 03 април 2015 в 09:17 6202 8

Премиерът Бойко Борисов и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

Премиерът Бойко Борисов не е бил наясно, че дясната му ръка Цветан Цветанов ще бламира правосъдния министър Христо Иванов.

Това стана ясно от интервю на вътрешния министър Румяна Бъчварова за Нова телевизия.

Вчера Цветанов и депутати от ГЕРБ внесоха в Народно събрание промени в закона за съдебната власт, без да изчакат предложенията на правосъдния министър. Предложенията на ГЕРБ са идентични с мнението на главния прокурор Сотир Цацаров - ВСС няма да се разпуска, а от състава му ще бъдат формирани колегии на съдиите, прокурорите и следователите

Тази сутрин Бъчварова заяви, че Цветанов не е длъжен да уведомява никого, а на нея лично нищо не ѝ е казвал.

Тя увери, че правителството стои зад проекта на Христо Иванов за реформи в съдебната система. "Съдебната реформа е много важна, много ключова, и е хубаво да има повече проекти", каза Бъчварова.

По думите й правителство, подкрепяно то 4 партии, не може да си позволи правото да има само един проект. „Доколкото знам, АБВ също подготвят такъв, друга е визията им”, коментира тя.

"Очевидно е, че съдебната реформа трябва да се случи и тя трябва да стане по най-добрия начин", заяви още вътрешният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2015 в 14:07

Ако някой не е проумял,че структурите на ПП-ГЕРБ в страната боготворят г-н Цв.Цветанов,значи той не живее в България.Назначените фусти тук и там,са напълно отхвърлени от някои организации,но силовите методи в тази партия,не дават възможност на демократичния подход.

04.04 2015 в 08:05

Съдебната реформа трябва да бъде направена, а не да се случи - случват се случайни неща. Начинът на изказване отразява начина на мислене (надяваме се поне). То затова сме на този хал защото политиците ни (а и всички ние) все чакат нещо да се случи.
А иначе този водевил вече сме го гледали - Той все не е знае какво правят подопечните му когато става дума за спорни теми. И винаги Той е невинен. Така беше и с гласуването на забраната за продажба на земя на граждани на ЕС, и за тютюнопушенето на скрито преди това и много други такива "случки" - случили се случайно.

03.04 2015 в 22:47

Хаха да бе не е знаел. Той и за подслушванията и убийствата на свидетелите по делата сигурно не е знаел.

03.04 2015 в 12:18

ЦеЦв внесъл проектозакон на дабелия на дебелото момче. С което разсея всички съмнения кой на КОЙ слугува. Съдебната реформа ще е битка, но и най-ярък лакмус за зависимостите. Всички сега там гледат! Май ще бъде септември.

03.04 2015 в 11:26

Той ли не е знаел!...Той е цар на манипулациите.Очевидно не само на цвъко не му се влиза в затвора...и на боко не му се влиза там...Никак няма да е лесно на Реформаторите,но за реформите навсякъде просто няма на кого друг да разчитаме...

03.04 2015 в 10:15

Да видиш ти. Аз пък мислех, че след Костинброд и КТБ Цацата е основен враг на герберите. А той - приятел. Не стига, че несменяем и безнаказан, ма и още пълномощия иска.

03.04 2015 в 09:52

...дясната му ръка Цветан Цветанов хич не иска да влиза у панделата, за какво са му реформи ,,,

03.04 2015 в 09:50

Ееее,Батка,много почна да не знаеш.Такъв хаос отдавна не е имало.Някак не ти се получават нещата и като че ли,твоите хора се насират непрекъснато.Айде,давай реформите,че то мандата свърши,а сме до никъде.