Пребиха двама горски с камъни след забележка

OFFNews 02 март 2017 в 08:16 6401 3

Снимка WWF / Петър Шуролинков

Двама горски служители са били пребити с камъни след забележка.

Жестоката саморазправа е станала в село Поибрене, Панагюрище, а тази сутрин единият от пострадалите - Пенчо Шанов, разказа за случилото се от болничното си легло пред Нова тв.

Мъжете направили забележка на хора да не хвърлят битови отпадъци в гората, след което били извадени от автомобила и замеряни с камъни и бити с тояги.

Шанов увери, че нито той, нито колегата му са провокирали нападателите, които ги замеряли и удряли в продължение на 15 минути. Те не се изплашили дори когато колегата на Шанов стрелял във въздуха със слжебното си оръжие.

Двамата не са били нападани друг път, но за горското стопанство това не е първият такъв случай, разказа началникът му Петър Тодоров. Основните нарушения в селото са незаконна сеч и изхвърляне на отпадъци в гората, допълни той.

В подкрепа на горските служители утре ще има протест в горското стопанство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

02.03 2017 в 12:12

Човека е стрелял във въздуха и мангалите се разбягали. Като усетили, че не стреля по тях, може би защото не му е достигнал куража или поради друга причина, се върнали и го донабили.
Сега лежи бит в болницата...
Ако беше стрелял в тях, щеше да лежи в ареста... набит.
Ето това е разликата. Държавата в лицето на нейните органи НЕ ЗАЩИТАВА своите служители. Този щеше да е поредния съден от антибългарския комитет на безродника кънев! Гаранция!

29217

1

Лопе де Вега

02.03 2017 в 09:26

За какво имат оръжие горските? Позволено ли е да го използват и при какви условия? Още нещо. Не е разрешено да стреляш, но можеш да поемеш отговорност и да покажеш, че си мъж. Или греша? Казвам, че си поемаш рисковете и правиш това, което трябва. Иначе за кво ти е това пушкало?

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!