Повдигнаха обвинение на кмета на Старо Оряхово

OFFNews 10 юли 2024 в 16:27 1666 0

Полиция

Снимка БГНЕС

Полицейски служетел

Задържаният във вторник сутринта кмет на Старо Оряхово Петър Тинев вече е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, действала с цел набавяне на имотни облаги, съобщиха от държавното обвинение във Варна.

Срещу 34-годишния мъж е предявено обвинение и за осъществена принуда. С оглед на събраните до момента доказателства в качеството на обвиняеми за участие в организираната престъпна група за измами са привлечени още двама мъже - Д.Т. на 59 години и М.Р. на 67 години.

Повдигнатите обвинения са по престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК – участие в сговор за извършване на престъпления с цел набавяне на имотна облага, и по чл. 211, във връзка с чл. 210, ал. 1, т. 2, във връзка с чл. 209 от НК – измами, свързани с кандидатстване и получаване на кредити чрез малоимотни лица.

От прокуратурата допълват, че престъпленията са извършвани в периода от началото на 2019 година до края на 2023 година в село Старо Оряхово, община Долни чифлик.

Действията по събиране на доказателствата за дейността на престъпната група са извършени от служители на местната структура на ГДБОП във Варна.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед преценка и внасяне в съда за искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството