Полицаи държаха младеж четири часа без вода и прав до патрулка след гонка с мотор в София

Жандармерист принуди очевидец да изтрие снимките от телефона си. МВР: Законно е

Рени Петрова 01 май 2023 в 14:36 16294 10

Моторът на задържания мъж

Снимка OFFNews

Моторът на задържания мъж

Гонка с младеж на мотор завърши с удар в автомобил на полицията и многочасов арест в близост до Северния парк в София, съобщи читател на OFFNews.

По първоначални данни около 13 ч. в столичния квартал "Свобода" жандармеристи са опитали да спрат мъж на мотор, който не се е подчинил на разпорежданията и е последвала гонка. При нея униформените препречили пътя, вследствие на което мотористът се е ударил и в патрулката, и в друга, паркирана кола. 

От удара шофьорът на мотора е пострадал. Изпратен е екип на Спешна помощ, който го е прегледал. 

Повече от час обаче продължава арестът на моториста, съобщиха очевидци. Над 30 минути униформените са чакали повиканите си колеги, а още толкова са писали протоколи. 

Няма официална информация за случая. 

Едва към 16 ч. бе извикан репатрак за мотора. Повече от 3 часа младежът стои прав до автомобила на "Жандармерията", като не му се предоставя и вода. Един от униформените дори накара очевидец да изтрие снимки от телефона си на въпросното "задържане", разказаха очевидци. 

Към 16:20 ч. момчето бе качето в полицейската кола и отведено.

Междувременно опитите ни да се свържем със СДВР останаха неуспешни. Оказа се, че причината е почивния ден, но от пресцентъра на МВР поясниха пред OFFNews, че случаят ще бъде проверен утре. Оттам не отговориха нарушение на човешките права ли е непредоставянето на храна и вода при задържане в продължение на часове.

Обясниха обаче, че е законно жандармерист да накара очевидец да изтрие снимките от телефона си

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

11

PaulPierce

06.05 2023 в 11:46

Абсолютно адекватни действия от страна на полицията. На мен ми писна да бръмчат мотористи из София с над 100 км/ч и след това да мрънкат, че никой не ги пази. Отделно, че 50% от тях са очевидни наркомани и отрепки.

705

10

Деспин Митрев

05.05 2023 в 09:08

За протокола - помагам на полицията в някои от мероприятията им и ги уважавам за неуморните издирвания и на стремежа им да помогнат, на някои от които съм бил свидетел.

705

9

Деспин Митрев

05.05 2023 в 09:03

За ********** - преди години ОТКАЗАХ ДА ИЗПЪЛНЯ ПОЛИЦЕЙСКО РАЗПОРЕЖДАНЕ. Съставиха ми акт, при обжалването бяха високомерни - чак ти се подиграват. ПРИ ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО И СТАТИИ В ПРЕСАТА МИ СЕ ОБАДИ ШЕФЪТ НА ПЪРВО РПУ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ... Държах се високомерно, разбира се и ГО ОСЪДИХ. После разбрах, че по закон следвало УУУУ-ВОООЛ-НЕ-НИ-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ! Адвокатката предложи да им запорирам сметката от която си плащат заплати или да им изкарам имущество на търг, но подигравката с мрънкащия голям шеф-мъж ми бе достатъчна :) и казах да ги остави да живеят, има и такива, които нямат вина - познавам поне един такъв катаджия в Софето(той не издържа и напусна). Та ********** - какво правим сега - полицията издава незаконни разпореждания, съдът после осъжда? Може ли да го възприеме мозъчето?

705

8

Деспин Митрев

05.05 2023 в 08:48

bilbo - ******** са полицайчетата ли?

900

7

Bilbo

03.05 2023 в 13:01

Направих регистрация, само и само да коментирам конкретния случай. Освен да сезираме сега и Хелзинкския комитет, че на това ********* са му нарушени правата? И да, разбира се, че ще мислим какво можеше да стане и колко чужди права е нарушил ТОЙ. Примери, за съжаление, в нашата държавица безброй. Даже бих казал, че с малко се е разминал. Трябваше да го превъзпитат малко повече. Жалко, че медиите няма проследят целия случай и да разберем какви реални наказания ще понесе, защото съм убеден, че ще са нищожни и след месец, два пак джигитства из улиците.

1220

6

хr4

02.05 2023 в 19:28

edin slep, нещо проблем с буквите ли имаш? Я се върни и пак прочети какво съм написал, ама бавно и с разбиране.
Иначе, да:
"...браво, то полицаите са някакви отрепки, от полу-криминалния контингент, нищо че на тях звъниш като си в беда..."
ушев не е от полукриминалния контингент, а от криминалния-напиши си го на гърба на една визитка и от време на време си прочитай и да-когато съм "в беда", последните за които се сещам са милиционерите. И знаеш ли защо? Защото ползата от тях е като от апендисит. Пример искаш ли?

12078

4

edin slep

01.05 2023 в 21:58

Днес на магистрала Струма някакви капути с огромно Ауди (сигурно три тона) изпреварваха и от ляво и от дясно, притискаха другите коли. Много бързат хората, какво да се прави.

Хайде на бас, че са започнали кариерата си като са карали мотори на по 13-14 години и са бягали от полицията за кеф.

Вчера дъщеря ми се учуди, докато се разхождахме в Мелник, че някакви поляци караха големи мотори без да вдигат шум и да притискат пешеходците, които им се мотаят там на пътя. Ами така де, за какво са им тези мотори, ако не се чуе на 300 метра, че Пешо е излязъл да покара. Пък ако се погони с "ушев" - браво, то полицаите са някакви отрепки, от полу-криминалния контингент, нищо че на тях звъниш като си в беда.

1220

3

хr4

01.05 2023 в 20:03

Да обясним на правоъгълния-момче, в цивилизованите(правови) държави има закон и той(закона)е НАД всички, в т.ч. и милиционерите. Когато човек е нарушил закона, той трябва да си понесе последствията(според закона), НО Ушев НЕ Е органа който преценЯ по свое усмотрение какво да е наказанието, а още повече да го прилага. Така по-ясно ли е? Или да включвам пластелина и цветните моливи?

345

2

Джендо Джедев

01.05 2023 в 18:33

Тъпоъгълния,

Да бяха го екзекутирали направо, а? Така, де, ами ако беше ударил някого? Има си закони, които ясно разписват какви мерки в какви случаи са допустими от полицаите спрямо гражданите. Но в България границата межди бандити и полиция е доста тънка... А оскотелите обитатели на тая клета територия се кефите, че полицаите се гаврили с някого. А като се изгаврят с вас - писукате. Голем смех, баце! :D