Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Пиян шофьор избяга от полицаи, удари униформен

OFFNews 09 май 2018 в 09:52 4572 0

Пиян шофьор избяга от полицаи, удари униформен

Пиян шофьор от Ямбол избяга от полицаи в Бургас, след което опита да прегази един от тях и удари друг. 

Случката се разиграла на 8 май около 02.45 ч. Тогава 37-годишен мъж от Ямбол бил спрян от полицаи заради "рисково шофиране". "БМВ"-то му с бургаска регистрация било забелязано да криволичи по платното за движение в отсечката от кръговото кръстовище на бул. „Стефан Стамболов“ в посока кръговото кръстовище край сградата на сектор „Пътна полиция“ - Бургас.

Патрулен автомобил на бургаската полиция подал звуков и светлинен сигнал и отбил автомобила на бул. „Тодор Александров“ в посока к-с „Меден Рудник“. Полицаите забелязали, че водачът силно миришел на алкохол и залитал, докато слизал от "БМВ"-то.

Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, за което му е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Междувременно пияният се качил в колата си и потеглил в посока к-с „Меден Рудник“, като отново е спрян от полицията непосредствено до пътен възел „Юг“. Докато единия от служители на „Пътна полиция“ съставял акт на шофьора, а другият бил наведен пред „БМВ“-то, за да свали регистрационните му номера, ямболията взел ключовете на автомобила, оставени на предната дясна седалка и ги поставил в контакта с цел да стартира двигателя.

Единият от двамата полицаи от Четвърто районно управление – Бургас, намиращи се в близост, му разпоредил да преустанови действията си, като пресегнал за да изключи запаления двигател – в този момент шофьорът му нанесъл удар с юмрук в областта на лявата скула, което наложило за задържането на ямболията да бъдат използвани физическа сила и белезници.

По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!