Петима задържани за убийства на кучата. Част от тях - служители в общинския приют в Благоевград

OFFNews 13 юли 2023 в 10:54 4876 0

Автомобилът на задържаните служители

Снимка Facebook/Венцислав Кавазов

Автомобилът на задържаните служители

Четирима мъже и една жена са задържани за 24 часа по сигнал за убийства на кучета в Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

На 12 юли е образувано досъдебно производство за извършено престъпление във връзка с постъпил сигнал, че от неустановена дата до 12 юли е проявена жестокост към животните.

Престъплението е извършено о лице, което осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полага грижи за тях, съобщават от полицията. 

По първоначална информация сред задържаните са служители в общинския приют в Благоевград, както и на отдел "Инспекторат".

Според местни служителите са извозвали бездомни кучета, като след това са убивани. Появиха се и снимки на разложени тела на кучета в покрайнините на Благоевград, както и кости на животни. Живеещи в Благоевград смятат, че кучетата са убивани чрез упойки в смъртоносни дози.

В позиция на кмета на Благоевград Илко Стоянов, разпространена до медиите, се посочва, че кучетата, установени при задържането, са извозвани от Благоевград до Дупница, за да бъдат прегледани и третирани в клиниката на ветеринаря към общинското предприятие „Приют за безстопанствени животни“, предаде БТА.

В позицията се казва още, че кучетата са живи и са били извозвани за рутинна манипулация.

Общината ще сезира прокуратурата за действията на полицията, като Стоянов определя арестите като политически. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки