Падналото във фонтана пред НДК дете остава в критично състояние

OFFNews 03 май 2014 в 10:00 5293 1

Фонтанът с топките пред НДК

10-годишното дете, което падна във фонтана с топките пред Националния дворец на културата, остава в критично състояние.

Детето е настанено в детската реанимация на болница „Пирогов“. Момченцето е в кома и лекарите продължават да се борят за живота му.

Инцидентът е станал на разделителната стена между фонтана и каскадите. Оттам се спуска водата по стената. Фонтанът е изграден по този начин много години назад във времето, обясни пред Нова телевизия директорът на „Зелени системи“ към Столична община Ралица Маджарова.

Това, че се стигна до такъв тежък инцидент, показва, че има някакъв проблем с безопасността на фонтана. Предстои неговата цялостна реконструкция и ще се поиска от проектантите и инженерите да решат дали има възможност фонтанът да бъде обезопасен по друг начин, посочи Маджарова.

Според проектантите проектът за фонтана в настоящия му вид е преминал през всички възможни контроли за безопасност и не е било открито нищо нередно.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в петък, че на мястото на инцидента е изпратен екип, който да установи дали има нарушения на конструкцията на фонтана и е направено временно обезопасяване.

По думите й ремонтът на фонтана ще започне още тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови