Отново гонка с мигранти, но в Бургас. Има задържани

OFFNews 22 ноември 2022 в 21:12 1587 0

катастрофата през август

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Оглед на място след катастрофата между автобус с мигранти и полицейски автомобил, при която загинаха двама полицаи, 25 август 2022

Няколко души са задържани в центъра на Бургас след поредна гонка с мигранти, предаде Нова ТВ. 

По първоначална информация джип със софийска регистрация е опитал да избяга от полицията. В центъра на града е правил завой и се е блъснал в спряла кола.

Каналджията е задържан. Мъжът се е представил за британец. Тестът му за алкохол е отрицателен. Ще бъде тестван и за употреба на наркотици.

В джипа са били шестима души, които са се представили за сирийски граждани. 

Тази сутрин при гонка между полицаи и бус, пълен с мигранти, служител на МВР пострада тежко и е с опасност за живота. Преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е започнало на магистрала "Тракия" при Ихтиман. На входа на София - до Казичене, полицията е направила опит да спре превозното средство, като препречи пътя му.

Каналджията, който е българин, не е спрял и се е блъснал в полицейските коли. Стана ясно, че мъжът е криминално проявен и е с множество криминални регистрации. Според непотвърдена информация в момента е с отнета шофьорска книжка. След катастрофата главният секретар на МВР Петър Тодоров и гл. комисар Станимир Станев подадоха оставки. 

През август след гонка с автобус с мигранти в Бургас загинаха двама полицаи. Тогава шофьорът на буса - 17-годишен сириец се заби странично в полицейски автомобил.

В края на септември в Бургас задържаха 10 сирийци - отново след гонка с полицейски служители. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови