Пак гонка с мигранти в Бургас, задържаха 10 сирийци

OFFNews 20 септември 2022 в 09:26 1514 1

.

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

10 нелегални мигранти от Сирия са задържани след гонка с полицията в Бургас. Сред тях е 10-годишно момче. 22-годишният шофьор е сръбски гражданин. Той няколко пъти е отказал да спре в града въпреки подаваните сигнали от полицията, съобщи БНР-Бургас.

Началникът на сектор "Охранителна полиция" към 5 РУ Бургас Живко Енев заяви, че сигналът за сръбската кола, трафикираща мигранти, е бил подаден на тел. 112. След гонка, минала през булевард „Тодор Александров“, площад „Трапезица“, ул. „Струга“, бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Никола Петков“, нелегалните мигранти най-накрая са били задържани в глуха улица в комплекс „Зорница“.

"Били са 10 сирийски граждани, от тях 9 пълнолетни и един малолетен на 10 години. Водачът на автомобила е сръбски гражданин на 22 години, той е трафикантът. Сигналът е подаден от граждани, на които е направило впечатление, че в автомобила има прекалено много лица", разказва главен инспектор Живко Енев.

"Трафикантите не спират на подаден сигнал от полицията със стоп палка за проверка на автомобила. При последния случай патрул от Второ Районно управление е подал такъв сигнал на „Трапезица“, но шофьорът не е спрял, същото се е случило и на „Стефан Стамболов“, като автомобилът се е насочвал към изхода на Бургас в посока автомагистрала „Тракия“, каза още гл. инспектор Живко Енев.

Преди по-малко от месец двама полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев - загинаха в опит да спрат автобус с нелегални мигранти, минаващ през Бургас.

Днешният инцидент в града е третият подобен случай в през изминалата седмица, в който сръбски автомобили превозват нелегални мигранти. Първият е от четвъртък вечерта предната седмица, а от събота вечерта - вторият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews