Шофьорът на буса с мигранти е с 50 листа криминално досие

OFFNews 22 ноември 2022 в 15:00 8372 6

Милева

Снимка OFFNews

Сийка Милева

Шофьорът на буса с мигранти, който помете полицейска кола и рани тежко един от служителите на МВР, се казва Найден и е с 50 листа криминално досие, обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред "24 часа". 

"Следва ли такъв човек спокойно да се разхожда сред нас и да се чувства недосегаем, да не се подчинява на полицейско разпореждане, да се движи с голяма скорост, вероятно над 100 км в час, и буквално да "лети" директно към полицейския бус (вероятно има предвид кола), без да извърши никаква маневра с цел да избегне удара. Не намалява скоростта, сякаш умишлено иска да се забие в него", коментира Милева.

По думите й новините, че полицейски служители спират с телата си нелегални мигранти, за което заплащат с живота си, са станали ежедневие, а на този фон някои говорят за спад на престъпността.

"Предоставям телефона си доброволно на всеки един, който твърди, че няма престъпност. Да видим дали в рамките само на 24 часа ще издържи психически на докладваните случаи от страната за разпространение на наркотици, убийства и грабежи на възрастни хора, нелегално преминаващи мигранти и пътнотранспортни произшествия, в които на пътя загиват нашите деца", изтъкна още говорителят на Гешев.

И възкликна: "Хора, в каква държава живеем?! Какво правим с нея? Катастрофите са ежедневие, мигрантският натиск расте, а усещането у гражданите за абдикация на държавата се увеличава. Тази вълна от престъпност ни залива непрекъснато и ние трябва да изплуваме, защото в момента се давим. Няма справедливост".

Милева посочи, че "всички ние трябва да поискаме това, което държавата ни дължи, а то е справедливи закони и съвременно законодателство". Според нея основната функция на законодателната власт, на тези, които са избрани от народа, е да създават такива закони, които да отговарят на обществените отношения.

"Прокуратурата ще предприеме безкомпромисни мерки в рамките на своята функционална компетентност, за възпиране на подобни трагедии, с които се събудихме тази сутрин. Призоваваме българските политиците да направят същото и да започнат да решават реалните проблеми на хората, а не да се опитват да държат на къса каишка съдебната власт", апелира Сийка Милева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

6

Merc

22.11 2022 в 19:23

Не може да бъде !

Ние сме правова държава , която гарантира върховенство на Закона. Мухахахаха ....

Каскета Гешев е паравана.

Щом няма парвосъдие , трябва да има ЛИНЧ , за да се оправим.

-1655

5

ob1

22.11 2022 в 18:43

"не да се опитват да държат на къса каишка съдебната власт" - Тъкмо защото ти и орангутанът сте там има случаи като този...
Ако имаше контрол и отчетност на съдебната власт дали нямаше да вършите някаква работа, герберастки бойклуци?

-480

4

Октим

22.11 2022 в 17:21

Разбира се, че следва да се разхожда, след като цялата система е като теб и шефа ти престъпника с каскет! “Кривосъдие“, в което само бандитите имат влст и право крадейки и обирайки държавата дори и със задниците си!

8959

3

Станчо Панса

22.11 2022 в 16:09

И какво прави на свобода тогава...?

3767

2

Име на профила

22.11 2022 в 15:38

Аз нещо не разбирам. Крадецът вика дръжте крадеца?

Знаем, сийке, оправете го.

А после и в Шенген искат, и се чудят що не ги приемат...

3000

1

valey

22.11 2022 в 15:05

Дай телефона на шефа си