Катастрофа до София след гонка на мигранти, полицай е с опасност за живота (обновена)

OFFNews 22 ноември 2022 в 07:58 5455 1

Снимка Катастрофи в София/Nadejda Doicheva

Мястото на инцидента

Тежка катастрофа е станала тази сутрин на магистрала "Тракия" до София. 

Има пострадал полицай, който е в тежко състояние. Настанен е в болница "Света Анна". В момента го оперират по спешност, съобщиха от болницата. Той е с тежка черепно-мозъчно травма. Има опасност за живота му. 

В "Св. Анна"-София са докарани и трима пострадали мигранти, както и шофьорът на микробуса. 

В спешното отделение на ВМА е приет пациент с нараняване в областта на главата. Правят му се изследвания за установяване на състоянието. 

Инцидентът е станал малко след 7 часа след гонка с полицията, която е преследвала автомобил с мигранти. В него са открити десетина нелегални мигранти. 

На място са още няколко полицейски автомобила, екипи на пожарната и бърза помощ.

Националното следствие поема разследването на инцидента, обяви по-късно говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

До момента е установено, че преследването на буса със софийски номера, в който е имало 10 мигранти, е започнало на магистрала "Тракия" при Ихтиман. На входа на София, до Казичене, полицията е направила опит да спре буса, като препречи пътя му.

Шофьорът, български гражданин, не е спрял и се е блъснал в полицейските коли, обясни Милева и допълни, че разследването ще се води от градската прокуратура в столицата.

По информация на БНР водачът на буса е криминално проявен и то с множество криминални регистрации. Мъжът е от София, на 43 години. Според непотвърдена информация в момента е с отнета шофьорска книжка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови